Στους μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθηνών το πρώτο βραβείο του «Πάμε Σινεμά»

Στους μαθητές της Ιταλικής Σχολής Αθηνών το πρώτο βραβείο του «Πάμε Σινεμά»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιταλική Σχολή Αθηνών απονεμήθηκε το 1° βραβείο καλύτερης ταινίας, στο 6ο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών, του προγράμματος «Πάμε σινεμά», για την ταινία με τίτλο «Gli Altri».

Την ταινία πραγματοποίησαν και συμμετείχαν σε αυτή μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Ιταλικής Σχολής, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου σκηνοθέτη, Χάρη Μιχαλογιαννάκη.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος καταγράφουν την εμπειρία τους:

«Το να πηγαίνουμε σχολείο και να 'ναι γιορτή ήτανε για εμάς μία πρόκληση. Γιατί πάντα πιστεύαμε ότι η γνώση είναι χαρά και γιορτή. Πόσο μάλλον ισχύει αυτό όταν το ίδιο το σχολείο μας προσφέρει παραστάσεις και ερεθίσματα που σχετίζονται με τη γνώση μέσα από την τέχνη και όσα αυτή φέρει. Το πρόγραμμα «Πάμε σινεμά» είναι ένα από τα πολλά τέτοια ερεθίσματα που μας προσέφερε. Η εμπειρία από την αρχή ήταν εξαιρετική. Πρώτα ο υπεύθυνος σκηνοθέτης από το πρόγραμμα Χάρης Μιχαλογιαννάκης μας μύησε στους τρόπους «τραβήγματος» της κάμερας. Στη συνέχεια είδαμε την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» όπου και συζητήσαμε για αυτή. Ένα επόμενο Σάββατο γράψαμε 2 σενάρια σχετικά με τους 2 επικρατέστερους τίτλους που διαλέξαμε και ένα επόμενο Σάββατο κλακέτα…. Και Φύγαμε… Σκηνοθέτης, τεχνικοί, κάμερα, πρωταγωνιστές, φροντιστήριο, μακιγιάζ… όλοι από εμάς…. «γυρνάγαμε» ακούραστα όλη μέρα.

Η ταινία μας είναι ένα όνειρο: Ο Σωκράτης βλέπει πως είναι σε ένα κόσμο που οι μαθητές έχουν γίνει φυτά… και αυτός διαφέρει και θέλει να γίνει κάτι άλλο… αυτοί είναι οι άλλοι «gli altri…», ο τελικός τίτλος μας. Και μετά μοντάζ και φύγαμε για την απονομή των βραβείων του 6ου φεστιβάλ μαθητικών ταινιών. 4ο βραβείο…. 3ο… 2ο…Ε, λες…. Ε, ναι… πήραμε το πρώτο….!!!! Τι χαρά πανζουρλισμός στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολις. Τι ωραία εμπειρία όλα υπέροχα!. Όλες οι ταινίες καταπληκτικές γεμάτες νοήματα, συγκινητικές. Έκφραση της αγάπης μέσα από την τέχνη. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι χώροι που μπορούμε να εκφράζομαστε… δεν είμαστε μόνοι μας…».

Τελετή Απονομής:

Η Τελετή Απονομής Βραβείων του 6ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 26 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του 9,84 του Δήμου Αθηναίων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, κινηματογραφιστές και οι μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και έφτιαξαν τις δικές τους ταινίες, γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, για να παρακολουθήσουν την Τελετή Απονομής Βραβείων, συμμετέχοντας σε μία γιορτή, φτιαγμένη από τα παιδιά για τα παιδιά.

Συμμετείχαν 35 ταινίες από αντίστοιχα σχολεία στην Ελλάδα, και 2 ταινίες από σχολεία της ομογένειας στη Φρανκφούρτη. Παρουσιαστής της βραδιάς, o Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Tα μέλη της κριτικής επιτροπής: ο Τάκης Σπυριδάκης ηθοποιός-σκηνοθέτης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Φίλιππος Πλιάτσικας (μουσικοί- τραγουδοποιοί), η Αθηνά Παπά και η Εύη Δαελή (ηθοποιοί), ο Γιώργος Ζώης (σκηνοθέτης) και η Νόρα Ράλλη δημοσιογράφος.

Τα βραβεία απένειμαν, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ο Δημήτρης Σοφιανόπουλος Γενικός Διευθυντής της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Ηλίας Φούτσης πρόεδρος του New York College, η Φοίβη Αγγελοπούλου-Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Τα βραβεία:

– Το Πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας στην Ιταλική Σχολή Αθηνών, για την ταινία με τίτλο «Gli Altri»

– Το Δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, για την ταινία με τίτλο «DIVERSITE»

– Το τρίτο βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, για την ταινία με τίτλο «Το Τείχος»

– Το βραβείο καλύτερης ταινίας Γυμνασίων-Λυκείων στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, για την ταινία με τίτλο «RESTART»

– Το βραβείο καλύτερης ταινίας Δημοτικών Σχολείων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, για την ταινία με τίτλο «ο Πούλιγκ»

– Το βραβείο Καλύτερης Αφίσας στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αμπελοκήπων Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη

– Το βραβείο Κοινού στο 5ο Λύκειο Αθηνών, για την ταινία με τίτλο «Ανάλυσέ το…»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή