ΝΕΟΝ: διάχυση τέχνης σε πόλη και περιφέρεια

ΝΕΟΝ: διάχυση τέχνης σε πόλη και περιφέρεια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ. Εξαιρετικά δυναμικό, με πλήθος εκθέσεων, τοπικών δράσεων και συνεργειών, εμφανίζεται το φετινό πρόγραμμα του ΝΕΟΝ. Η κεντρική ιδέα του πολιτιστικού οργανισμού που ίδρυσε ο επιχειρηματίας και συλλέκτης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είναι η απελευθέρωση από τη λογική ενός κλειστού και μοναδικού χώρου, αλλά και η διάχυση γεγονότων σε διαφορετικούς χώρους στην πόλη και την περιφέρεια.

Σταχυολογούμε τα πλέον σημαντικά, ανάμεσα σε πλήθος εκδηλώσεων: στην κεντρική έκθεση του ΝΕΟΝ, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας της Whitechapel Gallery Iwona Blazwick και στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής (26/05-26/07), θα δούμε 15 ξένους καλλιτέχνες με δανειζόμενα έργα από συλλογές, καθώς και 5 νέες παραγωγές από Ελληνες καλλιτέχνες (Αθανάσιος Αργιανάς, Ελένη Καμμά, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Αλίκη Παλάσκα και Κώστας Σαχπάζης).

Για πρώτη φορά θα δούμε έκθεση του Mario Merz σε μουσειακό χώρο, στην Ελλάδα: τον Οκτώβριο, σε επιμέλεια του Paolo Colombo, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Fondazione Merz και την γκαλερί Bernier-Eliades.

Στο πλάισιο του Community Project, θεσμού που ξεκίνησε ο οργανισμός ΝΕΟΝ το 2014, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων τέχνης σε γειτονιές της Αθήνας και τα οποία βασίζονται στη συμμετοχή των κατοίκων, ομάδων και καλλιτεχνών, μέσα στο 2015 θα δούμε την εξέλιξη δύο αστικών προγραμμάτων στην οδό Πατησίων (σε επιμέλεια και οργάνωση του Λουκά Μπαρτατίλα) και στο Αιγάλεω, πρότζεκτ που υλοποιείται από τη locus athens, υπό την επιμέλεια της Μαρίας-Θάλειας Καρρά και της Ολγας Χατζηδάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή