Β. Ιωακειμίδης: Τυχαία έμαθα για την αποπομπή

Β. Ιωακειμίδης: Τυχαία έμαθα για την αποπομπή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φωνή του διακρίνεται ακόμα ένα σάστισμα. Ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, που ηγήθηκε για μία οκταετία περίπου του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην «Κ», περιγράφει ότι πληροφορήθηκε εντελώς τυχαία την αποπομπή του από τη θέση του. Είναι και αυτός ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα στελεχών που απομακρύνθηκαν αίφνης από το πόστο τους είτε χωρίς αιτιολογία, όπως ισχύει για τη δική του περίπτωση, είτε υπό το βάρος κάποιων υποθέσεων που δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, όπως του Γιώργου Λούκου, ο οποίος «καταδικάστηκε» προτού αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης έμαθε ότι σταμάτησε να είναι διευθυντής του μουσείου, εντελώς συγκυριακά, μέσα από το πρόγραμμα Διαύγεια: «Λίγες ημέρες πριν συνομίλησα με τον Παναγιώτη Δούρο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος μού είχε πει ότι πρόκειται να υπάρξουν κάποιες ανακατατάξεις σε Δ.Σ., χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα ή περιπτώσεις. Αργότερα έμαθα από το πρόγραμμα Διαύγεια την αντικατάστασή μου, ενώ η θητεία μου λήγει κανονικά τον Μάρτιο του 2017. Η αποπομπή μου έγινε δυνατή με βάση το άρθρο 32 του Ν. 4327 του 2015, που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να απομακρύνει επικεφαλής και Δ.Σ. στους οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο. Αισθάνομαι ότι και ο τρόπος που έγινε η απομάκρυνσή μου αλλά και η χωρίς αιτιολογία απόφαση πλήττουν την προσωπικότητά μου και δεν αναγνωρίζουν την προσφορά μου», λέει ο κ. Ιωακειμίδης, που ελπίζει ωστόσο ότι τις επόμενες ημέρες θα καταφέρει να δει από κοντά τον Αριστείδη Μπαλτά, για να μάθει τουλάχιστον τι έχει στο μυαλό του ο υπουργός….

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή