Εκθεση βραβευμένων φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον

Εκθεση βραβευμένων φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Somerset House του Λονδίνου, το Μουσείο MAXXI της Ρώμης, το CAB Art Center των Βρυξελλών και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού, η έκθεση του διεθνούς βραβείου φωτογραφίας Prix Pictet με θέμα την «Αταξία» (Disorder) παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων για όλο το καλοκαίρι.

Η έκθεση φιλοξενεί έργα της Γαλλίδας φωτογράφου Βαλερί Μπελί, στην οποία απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ελβετικών φράγκων, και των 11 φιναλίστ φωτογράφων οι οποίοι επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Prix Pictet ανάμεσα σε περίπου 260 φωτογράφους από όλο τον κόσμο. «Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αταξία. Η ικανότητά μας να ελέγχουμε πολλαπλές πτυχές της ζωής μάς έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε τον πλανήτη να υπακούει στη θέλησή μας. Εντούτοις, η σαθρότητα αυτής της εικασίας αποκαλύπτεται με κάθε νέα πανδημία, σεισμό, τσουνάμι ή περίοδο ξηρασίας.

Κάθε ημέρα που περνάει, η ψευδαίσθηση ότι όλα είναι εντάξει διαλύεται», σημειώνεται στον πρόλογο του καταλόγου από τον Κόφι Ανάν.

Η «Αταξία» (Disorder) ήταν το φετινό θέμα, που μεταφράστηκε από τους φωτογράφους στo κοινωνικό χάος, στις πολιτικές εξεγέρσεις και στις κλιματικές αλλαγές που συντελούνται. Τα έργα που παρουσιάζονται εξετάζουν τα παραπάνω φαινόμενα υπό την οπτική της φωτογραφίας ντοκουμέντου, αλλά και με μια πιο αφαιρετική και ποιητική προσέγγιση.

Στόχος του βραβείου Prix Pictet είναι με τη δύναμη της φωτογραφίας να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου και να εστιάσει στα ζητήματα της βιωσιμότητας και στα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Τρίτη – Σάββατο 10 π.μ. – 7 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. – 4 μ.μ., έως 2/10

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή