Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη για το ΕΜΣΤ

Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη για το ΕΜΣΤ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου ότι η Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea στη Ρώμη και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεργάζονται για την παρουσίαση του πρότζεκτ «La verita é sempre un’ altra» (Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη). Η μόνιμη συλλογή της ιταλικής γκαλερί θα φιλοξενήσει περισσότερα από 20 έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ σε μια έκθεση που ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου. Στην έκθεση θα ταξιδέψουν έργα των Τσόκλη, Κεσσανλή, Κανιάρη, Χρυσικόπουλου, Γαΐτη, Βαρώτσου, Κοβάλσκι κ.ά. Παρακάτω το δελτίο Τύπου μάς ενημερώνει ότι «ο προσωρινός χαρακτήρας της έκθεσης αποκτά μια “ορισμένη” μονιμότητα, που πηγάζει από τα ίδια τα έργα, επιτυγχάνοντας να “ενώσει” τις δύο συλλογές σε μία ενιαία παρουσίαση».

Ενδιαφέρουσα επιλογή λέξεων και φράσεων, όπως «προσωρινός χαρακτήρας» και «μονιμότητα» για το ΕΜΣΤ. Η ενημέρωση συνεχίζεται με τις ώρες και μέρες λειτουργίας της έκθεσης, το εισιτήριο και τη διεύθυνση μήπως και μπορέσουμε να δούμε τα έργα στην Ιταλία, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, το ελληνικό εθνικό μουσείο έχει περισσότερη δραστηριότητα στο εξωτερικό απ’ ό,τι στο εσωτερικό της χώρας και μάλλον καλά κάνει που επιδίδεται σε ένα αλλιώτικο «brain drain». Μη φοβάστε, τα έργα επιστρέφουν και κλειδώνονται πάλι μέσα. Το ΕΜΣΤ ακουσίως περιγράφει μέσες-άκρες την «αλήθεια» της σημερινής χώρας που δεν είναι άλλη. Οι φτωχοί συγγενείς θα βλέπουμε τα έργα του στις νέες αφίσες του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο τα προβάλλει στο φετινό του πρόγραμμα. Κάτι είναι και αυτό, όχι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή