Η αληθινή πριγκίπισσα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποκαταστήσει την αλήθεια για τους γονείς του σχεδιάζει ο γιος της αντισυμβατικής πριγκίπισσας Μαργαρίτας, ο οποίος «απαντά» στη σειρά του Netfilx «The Crown» με ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο. «Η μητέρα μου απεικονίζεται συχνά, είτε πρόκειται για “έγκυρα” βιβλία είτε για τηλεοπτικές σειρές, ως κοσμική που ενδιαφερόταν μόνο για πάρτι», δήλωσε ο Earl Snowdown στην εφημερίδα Express. «Ηταν πολύ περισσότερο από αυτά και αφιέρωνε ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου της στις τέχνες και στα επίσημα καθήκοντά της». Ο 57χρονος γιος της Μαργαρίτας βρίσκεται σε επικοινωνία με ιστορικούς προκειμένου να γράψει ένα πιο ισορροπημένο βιβλίο για τη μητέρα του, που πέθανε το 2002, και τον φωτογράφο πατέρα του.

Ενα χρήσιμο εργαλείο

Μπορεί να θεωρείται «εχθρός» των μικρών βιβλιοπωλείων, κι όμως το Amazon μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τους επίδοξους συγγραφείς, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκδίδουν τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της πλατφόρμας CreateSpace. Η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγες ημέρες και στοιχίζει ελάχιστα, ενώ οι τιμές των βιβλίων ξεκινούν από μερικά δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι συγγραφείς θα κατορθώσουν να πουλήσουν μερικά αντίτυπα, κρατώντας το 70% από τα κέρδη.

Για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Εκδήλωση με θέμα «Ο Παπαδιαμάντης μεταφραστής ιστορικών έργων» διοργανώνει αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στον Πύργο Βιβλίων, στο ΚΠΣΝ. Μέσα στο τεράστιο μεταφραστικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σημαντική θέση κατέχουν τρεις ανέκδοτες, μέχρι πρόσφατα, μεταφράσεις έργων για τη νεότερη ελληνική ιστορία. Η «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Τζορτζ Φίνλεϊ και η ομότιτλη του Τόμας Γκόρντον έχουν ήδη εκδοθεί, ενώ επίκειται και η έκδοση της μετάφρασης της Αναιρέσεως, που επιχείρησε ο Νικόλαος Σπηλιάδης στο βιβλίο του Ειρηναίου Θειρσίου «Περί της ενεστώσης καταστάσεως της Ελλάδος και των απαιτουμένων προς αποκατάστασιν αυτής». Είσοδος ελεύθερη. Μιλούν οι Αγγελος Μαντάς, Λαμπρινή Τριανταφυλλοπούλου και Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή