Βιβλίο-παρακαταθήκη του Σταύρου Τσακυράκη

Βιβλίο-παρακαταθήκη του Σταύρου Τσακυράκη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παρουσιάσεις βιβλίων κινδυνεύουν πολλές φορές να γίνουν διεκπεραιωτικές, άνευρες και κουραστικές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βιβλία που απευθύνονται στο λεγόμενο «ειδικό κοινό». Αυτόν τον κίνδυνο, ωστόσο, δεν διατρέχει η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου «Δικαιοσύνη: Η ουσία της πολιτικής» του εκλιπόντος καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον σκιτσογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο.

Το βιβλίο-παρακαταθήκη του επιφανούς καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2018 με τις απόψεις του για τη Δικαιοσύνη και τη σχέση της με την πολιτική παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe, στο αίθριο της Στοάς Πεσμαζόγλου (7.30 μ.μ.). Γράφει ο Σταύρος Τσακυράκης: «Οποιος, λοιπόν, όπως ο Καρλ Σμιτ, μας καλεί να δούμε την πολιτική και την κοινωνία ως το πεδίο μάχης εχθρών και φίλων, στην πραγματικότητα μας καλεί να αποβάλουμε το πιο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ιδιότητάς μας, την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τη Δικαιοσύνη».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πολιτικός-καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Καραμπατζός, αναπληρωτής καθηγητής Αστικού Δικαίου, ο υποψήφιος διδάκτορας Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Γιώργος Νικολού, ο δημοσιογράφος Σήφης Πολυμίλης και η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Πάσχος Μανδραβέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή