Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σάμπατο

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Σάμπατο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα στον Αργεντίνο συγγραφέα Ερνέστο Σάμπατο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους Λατινοαμερικανούς συγγραφείς, διοργανώνουν την επόμενη εβδομάδα οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις. Για τη ζωή και το έργο του Σάμπατο, ο οποίος πέθανε το 2011 λίγο πριν συμπληρώσει τα 100, και είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα βραβεία Θερβάντες, Μενέντες Πελάγιο, Χερουσαλέν και το χρυσό μετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης, θα μιλήσουν η καθηγήτρια Marta Silvia Dios Sanz, η μεταφράστρια των βιβλίων του Κλαίρη Σωτηριάδου και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης. Την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

Στον Lemn Sissay το βραβείο Pen Pinter

Ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Lemn Sissay, το έργο του οποίου είναι εμπνευσμένο κυρίως από τις τραυματικές παιδικές αναμνήσεις του, είναι ο αποδέκτης του φετινού θεατρικού βραβείου PEN Pinter. Γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία, ο Sissay πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια σε ορφανοτροφεία όπου τον κακομεταχειρίζονταν και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από μια οικογένεια πιστών καθολικών, μολονότι η μητέρα του, η οποία είχε έρθει από την Αιθιοπία για να σπουδάσει, ζητούσε από τις κοινωνικές υπηρεσίες να της τον επιστρέψουν καθώς ήταν πλέον ικανή να τον φροντίσει. Η τελετή απονομής του βραβείου, το οποίο τιμά συγγραφείς που ξεχωρίζουν τόσο στη γραφή τους όσο και στο ενεργό ενδιαφέρον τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Βρετανική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου.

Nέο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ για τον Τραμπ

Διχάζει τους κριτικούς το νέο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ «Siege» (Πολιορκία), το οποίο κυκλοφορεί σήμερα και αποτελεί συνέχεια του best-seller «Φωτιά και οργή». Ο συγγραφέας επιστρέφει για δεύτερη φορά στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ για να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά του Αμερικανού προέδρου και να αφηγηθεί περιστατικά που μοιάζουν βγαλμένα από ταινίες φαντασίας. Ενας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του σχετίζεται με ένα επίσημο έγγραφο, στο οποίο ο Τραμπ κατηγορείται για προσπάθεια παρακώλυσης της Δικαιοσύνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή