ΒΙΒΛΙΟ

Σπάνιο αντίτυπο του Χάρι Πότερ πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών σε δημοπρασία

Σπάνιο αντίτυπο του Χάρι Πότερ πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών σε δημοπρασία

Σπάνια γνήσιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου από τα επτά της επιτυχημένης και δημοφιλούς σειράς μυθιστορημάτων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 28.500 βρετανικών λιρών. 

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», το οποίο αγοράστηκε από ένα ιδιώτη συλλέκτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το βιβλίο του 1997, εκδόθηκε με δύο λάθη, και ως εκ τούτου πουλήθηκε από τις Staffordshire libraries έναντι 1 λίρας πριν από περίπου 20 χρόνια. 

Σπάνιο αντίτυπο του Χάρι Πότερ πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών σε δημοπρασία-1
To πρώτο ορθογραφικό λάθος εντοπίζεται στο οπισθόφυλλο όπου αντί για «Philosopher's» αναγράφεται «philospher's

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, που επιθυμούσε να μη κατονομοαστεί, είχε αγοράσει το βιβλίο από ένα τοπικό βιβλιοπωλείο στο Staffordshire και το διάβασε κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Από τότε, είχε το βιβλίο σε ένα ντουλάπι ώπου το ανακάλυψαν οι δημοπράτες.

Σπάνιο αντίτυπο του Χάρι Πότερ πωλήθηκε έναντι 28.500 λιρών σε δημοπρασία-2
Το δεύτερο λάθος εντοπίζεται στη σελ. 53 όπου επαναλαμβάνεται η φράση «1 wand (1 ραβδί)»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από μόλις 500 αντίτυπα είχαν εκδοθεί την πρώτη φορά, ενώ μόλις 300 εξ' αυτών είχαν δοθεί σε βιβλιοθήκες. 

Το βιβλίο δημοπρατήθηκε σήμερα, 31 Ιουλίου, συμβολικά καθώς πρόκειται για την ημερομηνία γενεθλίων τόσο της συγγραφέως της δημοφιλούς σειράς, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όσο και του φανταστικού της ήρωα, Χάρι Πότερ.