Το βιβλίο του Πάνου Μπιτσαξή «Όταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό» παρουσιάζεται στο καφέ του Ιανού

Το βιβλίο του Πάνου Μπιτσαξή «Όταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό» παρουσιάζεται στο καφέ του Ιανού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδόσεις Δεσμός και ο IANOS παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00-20:00 στο καφέ του Ιανού, το βιβλίο, Όταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό, του Πάνου Μπιτσαξή.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Χρήστος Χωμενίδης. Επί μέρους όψεις του θα σχολιάσουν ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Καραχισαρίδης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Κατερίνα Αποστόλου.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη. 

Στην αυγή της δεκαετίας του 1950 η Ελλάδα ακόμα αιμορραγούσε. Γεμάτη αντιφάσεις αναζητούσε τον βηματισμό της μέσα στα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφύλιου σπαραγμού. Διχασμένη, πολιτικά αυτοκτονική, βάδιζε τον δρόμο, χόρευε στον κύκλο, των επόμενων τραγωδιών. Της χούντας και της Κύπρου.

Μέσα από το χάος και τις αβυσσαλέες κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις ξεπρόβαλε η ριζοσπαστική και νεωτερική μεσαία τάξη. Σήκωσε στους ώμους της την μεταπολεμική ανάπτυξη, τον εαυτό της και την μεταπολιτευτική διαδρομή της χώρας.

Με τα περίεργα μάτια ενός παιδιού σε μια εποχή που το μέλλον έπαιζε κρυφτό, από τα θραύσματα της μνήμης, ιστορία  και ιστορίες. Η παιδική ματιά αποκαλύπτει άγραφες αλήθειες της πραγματικής ιστορίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή