Το Κοινωνικό Αλφάδι από τις εκδόσεις «Παπασωτηρίου»

Το Κοινωνικό Αλφάδι από τις εκδόσεις «Παπασωτηρίου»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί οι Βρετανοί είναι πιο δύσπιστοι από τους Ιάπωνες; Γιατί τα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερα από αυτά στη Γαλλία; Ποιος είναι ο λόγος που οι Σουηδοί είναι πιο λεπτοί από τους Αυστραλούς; Η απάντηση είναι η εξής: η ανισότητα Βασισμένο σε πολυετή έρευνα, το βιβλίο αυτό είναι το πλέον επιδραστικό και πολυσυζητημένο βιβλίο με θέμα την ανισότητα της τελευταίας δεκαετίας.

Πληροφορίες για τους συγγραφείς

Ο Richard Wilkinson έχει συμβάλει σημαντικά στη διεθνή έρευνα για τις κοινωνικές ορίζουσες (παράγοντες που καθορίζουν) της υγείας. Σπούδασε οικονομική ιστορία στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου πριν εκπαιδευθεί στην επιδημιολογία, και είναι Ομότιμος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ, Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης.

Η Kate Pickett είναι καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης και Ερευνητικός Επιστήμων στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Σπούδασε φυσική ανθρωπολογία στο Καίμπριτζ, διατροφολογία στο Κορνέλ και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας.

Συγγραφείς: Kate Pickett, Richard Wilkinson

ISBN13: 978-960-491-134-9

Έτος Έκδοσης: 2019

Βιβλιοδεσία: Μαλακό Εξώφυλλο

Διαστάσεις: 24 x 17

Σελίδες: 400

Λιανική τιμή: 16,50 €

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή