ΒΙΒΛΙΟ

Ο Στίβεν Κινγκ «χτυπά» και πάλι

Ο Στίβεν Κινγκ «χτυπά» και πάλι

Ο Στίβεν Κινγκ «χτυπά» και πάλι

Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας και μολονότι πολλοί λένε ότι οι ιστορίες τρόμου δεν είναι το σωστότερο ανάγνωσμα γι’ αυτήν την περίοδο, ο Στίβεν Κινγκ το διαψεύδει. Η νέα συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «If It Bleeds», υποστηρίζουν οι κριτικοί που διάβασαν το βιβλίο, μπορεί να σε αποσπάσει από κάθε άλλη σκέψη. Περιέχει τέσσερα συναρπαστικά πολυσέλιδα διηγήματα που επιβεβαιώνουν τη μαεστρία του και σε αυτή τη λογοτεχνική φόρμα. Αλλωστε, η σχέση του Κινγκ με το διήγημα ξεκίνησε το 1982 με το «Different Seasons». Ηταν μία συλλογή ιστοριών που περιελάμβανε κάποιες από τις καλύτερες δουλειές του, διηγήματα που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, όπως το «The Shawshank Redemption» (στα ελληνικά: «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ») και «Stand by Me».

Ενας γερο-ναυτικός στο Διαδίκτυο

Μπορεί «Η μπαλάντα του γερο-ναυτικού» του ποιητή, φιλόσοφου, δραματουργού Σάμιουελ Τ. Κόλεριτζ να μην είναι ένα εύκολο ανάγνωσμα γι’ αυτή την περίοδο της αυτοαπομόνωσης –«Μόνος, μόνος, μόνος», φωνάζει ο ναυτικός που περιπλανιέται σε ένα υπαρξιακό κενό–, αλλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα της αγγλικής λογοτεχνίας. Το συγκεκριμένο ποίημα του 18ου αιώνα πρόκειται να συναντήσει ένα νέο, παγκόσμιο ακροατήριο χάρη σε μία σειρά καθημερινών διαδικτυακών αναγνώσεων που υποστηρίζονται από το Ινστιτούτο Τεχνών του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ. Αστέρες της τέχνης όπως η Τίλντα Σουίντον, ο Ιγκι Ποπ και η Μάριαν Φέιθφουλ (είχε κάνει την ηχογράφηση πριν νοσηλευτεί λόγω κορωνοϊού) διαβάζουν με τον τρόπο τους μερικούς στίχους που μεταδίδονται κάθε μέρα, ενώ οι 150 στίχοι του έργου πρόκειται να χωριστούν σε 40 αναγνώσεις.
www.ancientmarinerbigread.com

Αδειες οι αποθήκες της Amazon

Αλλαγές στη διαδικτυακή αγορά βιβλίων διαφαίνονται, καθώς ο γίγαντας Amazon αφαίρεσε τη δυνατότητα αγοράς (the buy button) για κάποιους ως επί το πλείστον νέους τίτλους βιβλίων στη Βρετανία. Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο, καθώς η Amazon διαπίστωσε ότι παρότι κάποια από τα βιβλία έχουν γίνει best sellers, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση των αναγνωστών, καθώς δεν διαθέτει πλέον αντίτυπα και οι παραγγελίες δεν παραδίδονται.