«Τα παιδιά μας μπορούν να μας διδάξουν τη χαρά και την ουσία της ζωής»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τα-παιδιά-μας-μπορούν-να-μας-διδάξουν-562308505

«Τα παιδιά μας μπορούν να μας διδάξουν τη χαρά και την ουσία της ζωής»

Μυστικά ισορροπημένης διαπαιδαγώγησης, θέματα ψυχικής υγείας και ανατροφής των παιδιών, στο νέο βιβλίο της συμβουλευτικής ψυχολόγου Τζίνας Θανοπούλου.

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας, παρουσιάζει το νέο της βιβλίο, από τις Εκδόσεις Μίνωας, με τίτλο «Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας».

«Τα παιδιά μας μπορούν να μας διδάξουν τη χαρά και την ουσία της ζωής»-1
Φωτογραφίες: Inspire Communications/Ζανέτα Τσιολίκα

Η ψυχολόγος Τζίνα Θανοπούλου, στο βιβλίο της, αναλύει τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να κάνουν ευτυχισμένα παιδιά και θίγει θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και ανατροφή των παιδιών, προτείνοντας «μυστικά» ισορροπημένης διαπαιδαγώγησης. Η δομή του βιβλίου, ο τρόπος γραφής και το στήσιμό του διευκολύνουν τον γονιό να ανατρέξει στα θέματα που τον απασχολούν για να κατανοήσει καλύτερα το παιδί του, να το υποστηρίξει, αλλά και να λειτουργήσει με τρόπους που θα δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

«Τα παιδιά μας μπορούν να μας διδάξουν τη χαρά και την ουσία της ζωής»-2

Ο τίτλος του βιβλίου επιβεβαιώνει αυτό που πάντα υποστηρίζει η συγγραφέας, ότι «τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουν στην πράξη οι γονείς τους, και όχι μόνο αυτό που λένε!». Οι γονείς γίνονται παραδείγματα πράξης και πρότυπα ζωής και, όπως επισημαίνει η Τζίνα Θανοπούλου, «τα παιδιά μας μπορούμε να τα λατρεύουμε άνευ όρων, αλλά να τα μεγαλώνουμε με όρια!». Καταλήγει δε, ότι η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου είναι ότι παροτρύνει τους γονείς να διδαχθούν από την αυθεντικότητα των παιδιών για το νόημα της ζωής και την ευτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή