Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύθηκε υπέρ της ενιαίας τιμής του βιβλίου

Ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύθηκε υπέρ της ενιαίας τιμής του βιβλίου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε, σε σημερινή συνάντησή του με προσωπικότητες από το χώρο του βιβλίου, ότι «ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρει η κυβέρνηση, αν ο λαός μας αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα θέσουμε σε προτεραιότητα την προστασία του πολιτισμού μας, των ανθρώπων του και θα επαναφέρουμε την ενιαία τιμή βιβλίου». Για το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, η γλώσσα, η συγγραφική παραγωγή, το ποιοτικό βιβλίο, ο πολιτισμός, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση με κανέναν δανειστή.

 Αναφερόμενος δε στο θέμα που έχει ανακύψει, τόνισε ότι κυβέρνηση έχει δηλώσει, δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη, ότι προτίθεται να καταργήσει την ενιαία τιμή βιβλίου, ακολουθώντας τις υποδείξεις πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Η ενιαία τιμή βιβλίου, πρόσθεσε, ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία. Ποιά, λοιπόν, η σπουδή εμείς να καταργήσουμε κάτι που ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη; Μήπως, στο όνομα ενός ακραίου ιδεοληπτικού νεοφιλελευθερισμού, θα πρέπει να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτισμό μας;, διερωτήθηκε. Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκατοντάδες βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι που επιβιώνουν χάρη στην ενιαία τιμή βιβλίου θα κλείσουν, αν οι απαιτήσεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ υλοποιηθούν.

 Η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα πλήξει μόνο τους εργαζόμενους στο βιβλίο. Θα πλήξει το ποιοτικό βιβλίο, την ανάγνωση και τη νέα παραγωγή. Θα πλήξει τελικά την ίδια τη γλώσσα, τη γραμματεία και τον πολιτισμό, είπε και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, οι συγγραφείς Ρέα Γαλανάκη, Μάρω Δούκα, 'Αλκη Ζέη, Κώστας Μουρσελάς, ο εκδότης Στέφανος Πατάκης και οι Κώστας Παπαδόπουλος και Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή