Εκθεση Βιβλίου Παλαιστίνης με ελληνική συμμετοχή

Εκθεση Βιβλίου Παλαιστίνης με ελληνική συμμετοχή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, του Στρατή Τσίρκα, του Γιάννη Ρίτσου, του Κωνσταντίνου Καβάφη και άλλων σημαντικών Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών μεταφρασμένο στα αραβικά ή τα αγγλικά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Ραμάλα, αλλά και οι εκπρόσωποι εκδοτών από ολόκληρο τον αραβόφωνο κόσμο, που όπως κάθε χρόνο δίνουν το «παρών» στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Παλαιστίνης. Από τις 10 ώς τις 20 Απριλίου, η πόλη της Δυτικής Οχθης φιλοξενεί περίπτερα αφιερωμένα στη λογοτεχνική παραγωγή πολυάριθμων χωρών, μεταξύ των οποίων και η δική μας, χάρη σε μία συνεργασία του γενικού προξενείου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της 9ης Διεθνούς Εκθεσης περιλαμβάνει αναγνώσεις, παραστάσεις χορού και κουκλοθέατρου, δραστηριότητες για παιδιά, αφήγηση παραδοσιακών ιστοριών της περιοχής και άλλες εκδηλώσεις, ενώ τιμώμενο πρόσωπο για φέτος είναι η Παλαιστίνια συγγραφέας Σάχαρ Καλιφέ, που το 2006 απέσπασε το βραβείο Ναγκίμπ Μαχφούζ για το μυθιστόρημά της «he Image, the Icon, and the Covenant». Η επαναλειτουργία της ετήσιας έκθεσης, τον Μάρτιο του 2005 και έπειτα από παύση τεσσάρων χρόνων, κατέστη δυνατή με την οικονομική και τεχνική υποστήριξη της UNESCO, ενώ είχε προβληθεί ως σύμβολο της έναρξης μιας νέας, ευνοϊκότερης εποχής για τις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστίνης. Μολονότι θεωρείται ασφαλής και εύκολα προσβάσιμη πόλη, η Ραμάλα αποτελεί προορισμό για ελάχιστους από τους επισκέπτες της Ιερουσαλήμ, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή