156 Μαθήματα Ηγεσίας από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

156 Μαθήματα Ηγεσίας από τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα μαθήματα ηγεσίας είναι σαν τη δίαιτα. Δεν σημαίνει πως επειδή τη διάβασες θα αδυνατίσεις κιόλας», γράφει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος σε μια προσπάθεια να παραδώσει «156 Μαθήματα Ηγεσίας».

Δύο ατυχείς συνεργασίες του συγγραφέα, Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου, το 2014 στάθηκαν η αφορμή για να γραφτούν τα «156 Μαθήματα Ηγεσίας». Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας, «το βιβλίο να το αφιερώσω σε δύο  manager, αφού με την ανήθικη συμπεριφορά τους μου άλλαξαν τη ζωή προς το καλύτερο».

«Εξαιτίας της συμπεριφοράς του πρώτου και των ψεύτικων ιστοριών που μου αράδιαζε πήρα την απόφαση να ξεκινήσω μια δική μου εταιρία. Εξαιτίας της άλλης, μιας υποκρίτριας κυράτσας, πήρα την απόφαση να συγγράψω αυτό το βιβλίο», τονίζει με αιχμηρό τρόπο ο κ. Θεοδωρακόπουλος και προσθέτει: «Οχι, δε θα αναφέρω τα ονόματά τους. Δεν έχει νόημα οι “τρομοκράτες” των επιχειρήσεων, της ζωής, της εργασίας να αναφέρονται. Άλλωστε μου έκαναν καλό και ο ένας και η άλλη. Όμως δεν θα τους ευχαριστήσω κιόλας. Γιατί ούτε εγώ θα ευχαριστηθώ, αφού δεν θα τους δω ποτέ να διαβάζουν το βιβλίο μου και να στραβώνουν τα μούτρα τους».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι περισσότεροι θεωρούμε πως χρειάζεται ένας «ηγέτης που θα μας τραβήξει αρπάζοντάς μας από το βούρκο και θα μας σώσει».

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιδέα πως στις επιχειρήσεις, στη ζωή μας, στην πολιτική κυρίως υπάρχουν manager, υπάρχουν διαχειριστές, αλλά όχι ηγέτες. Άνθρωποι, δηλαδή που λειτουργούν και επιβάλλονται με το φόβο και τον εκβιασμό, όχι εμπνέοντας και γνωρίζοντας το αντικείμενο της εργασίας. Το πόνημα αυτό δεν είναι, βεβαίως, επιστημονικό. Είναι ένα βοήθημα για όσους ασκούν ηγεσία, επιθυμούν να βελτιωθούν, να αναπτυχθούν και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους τους. Είναι ένα βοήθημα για όσους καταπιέζονται από ατάλαντα, ανιστόρητα, αγεωγράφητα, ανηλεή, απαίδευτα, ανέραστα, απρόσιτα, απαράδεκτα, αγενή, αμόρφωτα υποκείμενα. Είναι ένα βοήθημα για τους σπουδαστές μου και φοιτητές μου, αλλά και για τα στελέχη επιχειρήσεων στα οποία προσπάθησα να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία και ένα τέτοιο τρόπο σκέψης, γραμμένο με χιούμορ, ειρωνεία και καυστικό λόγο. Χρειάζονται τρία χρόνια να μελετήσει και να ενστερνιστεί κάποιος το βιβλίο. Ένα μάθημα κάθε εβδομάδα και μετά πρακτικά να προσπαθήσει εφαρμόσει. Μπορεί όμως να το διαβάσει και σε είκοσι περίπου λεπτά. .

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο το 1963, σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος ΜΒΑ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Γλωσσολογίας και Λαϊκής παράδοσης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην Πολιτική επικοινωνία και στην Εκπαίδευση. Σήμερα είναι συνιδιοκτήτης της Κickad, εταιρείαs η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ. Αρθρογραφεί σε κλαδικά περιοδικά και συχνά είναι ομιλητής σε συνέδρια. Είναι εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης , στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ασχολείται με τη Φωτογραφία, την Ποίηση και τη Λαϊκή παράδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT