Γ. Ν. Πολίτης, «Να σηκωθούμε (επιτέλους) όρθιοι!»

Γ. Ν. Πολίτης, «Να σηκωθούμε (επιτέλους) όρθιοι!»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ. «Να σηκωθούμε όρθιοι» μας προτρέπει μέσα από το νέο του βιβλίο ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ν. Πολίτης, ενώ με τον υπότιτλό του δηλώνει ότι πρόκειται για την «επανάσταση της κοινής λογικής».

Απεμπολώντας την αριστερή ή δεξιά ιδεολογία αλλά πιστεύοντας βαθιά και με τεκμήρια στη λογική ως πρόταγμα της εποχής μας ο συγγραφέας καλεί τον Ελληνα αναγνώστη να αποβάλλει το παράλογο από τη ζωή και την καθημερινότητά του, να επαναστατήσει σε ό,τι υποτιμά τη νοημοσύνη του, ώστε με σύνεση και σταθερό βήμα, βήμα σύμπνοιας και συμπόρευσης με τον διπλανό, να προχωρήσει στην ελληνική ανάταση, στην ανόρθωση τη δική του και της χώρας.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στον πολυχώρο πολιτισμού του βιβλιοπωλείου «Ιανός» στην Αθήνα με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη, ο οποίος με παραστατικά παραδείγματα εντός και εκτός βιβλίου τεκμηρίωσε το θεωρητικό πλαίσιο των απόψεων του συγγραφέα. Για το βιβλίο του μίλησε και ο συγγραφέας με επικαιροποιημένη άποψη εξ αφορμής της πολύ πρόσφατης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε κάνοντας επίσης εύστοχα σχόλια η δημοσιογράφος Οντίν Λιναρδάτου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, του χώρου της πολιτικής αλλά και σκεπτόμενοι πολίτες, ενώ όλοι συμμετείχαν στο τέλος σε μία εποικοδομητική συζήτηση. Από τον χώρο της πολιτικής παρέστησαν ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, η κ. Κατερίνα Μάρκου, ο κ. Θανάσης Σκορδάς, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο κ. Θανάσης Οικονόμου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή