NEWSLETTER

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eργαστήρια βιβλίου στον Ιανό

Την ερχόμενη Πέμπτη 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων των ανοιξιάτικων εργαστηρίων βιβλίων του αθηναϊκού «Ιανού» (Σταδίου 24). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια διά ζώσης και εξ αποστάσεως με γνωστούς συγγραφείς, ποιητές, επιμελητές και εικονογράφους, μεταξύ των οποίων η Ρέα Γαλανάκη (φωτ.), ο Χρήστος Οικονόμου, ο Χρήστος Χρυσόπουλος και ο Ανδρέας Αποστολίδης, καθώς και ένα θεματικό εργαστήριο με εισηγητή τον Σωτήρη Χατζάκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εργαστήρια της επιλογής τους και να συνομιλήσουν με τους διδάσκοντες. Η παρουσίαση θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι του «Ιανού» στο YouTube. Ωρα έναρξης 5.30 μ.μ.

Το σπίτι των Bell

Hταν απαίτηση των αναγνωστών τους εδώ και χρόνια. Και ήρθε η στιγμή να ικανοποιηθεί. Επειτα από 35 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία, τα βιβλία των εκδόσεων Bell, Αρλεκιν και Silk, που έχουν συντροφεύσει το ελληνικό κοινό σε φανταστικά, κατασκοπικά, αστυνομικά, ρομαντικά και λογοτεχνικά αναγνώσματα, αποκτούν το δικό τους σπίτι, το βιβλιοπωλείο Bell Books, στην Εμμανουήλ Μπενάκη 22, στο κέντρο της Αθήνας. Τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και στις 7 μ.μ. κλήρωση για δέκα συλλεκτικά (εξαντλημένα) βιβλία από το αρχείο των εκδόσεων, καθώς και δωροεπιταγές για αγορά οποιουδήποτε τίτλου Bell, Αρλεκιν ή Silk.

Επιστρατεύοντας τουρίστες

Με το ψευδώνυμο «Μπάντι», δηλαδή Πυγολαμπίδα, υπογράφει τη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η κατηγορία» ένας μυστηριώδης όσο και τολμηρός αντικαθεστωτικός συγγραφέας, που εξακολουθεί να ζει στη Βόρεια Κορέα και καταγράφει τις αντιφάσεις της καθημερινής ζωής των πολιτών ενός κράτους με ελάχιστο σεβασμό για τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το βιβλίο του κατάφερε να διασχίσει τα σύνορα με τη βοήθεια του Νοτιοκορεάτη ακτιβιστή Ντο Χι Γιουν και εκδόθηκε στη Νότια Κορέα το 2014, ενώ τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία (έχοντας, στο μεταξύ, μεταφραστεί σε άλλες 18 γλώσσες). «Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις έγγραφα έξω από τη Βόρεια Κορέα. Το έχουμε προσπαθήσει και στο παρελθόν, αλλά ελάχιστες φορές τα καταφέραμε», δήλωσε στο CNN o Nτο Χι Γιουν. «Τελικά, επιστρατεύσαμε Κινέζους τουρίστες και κρύψαμε το χειρόγραφο ανάμεσα σε προπαγανδιστικό υλικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή