NEWSLETTER

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο… 13ος άθλος του Ηρακλή

Καριέρα και σωστό μεγάλωμα παιδιού για μια μητέρα μόνη της σήμερα: Παραπέμπει στον 13ο άθλο του Ηρακλή. Κεντρικά πρόσωπα η Ξένια Βορονώφ, κορυφαία ποινικολόγος, και η η νεαρή χαρισματική κόρη της Ντόρα, που έρχονται αντιμέτωπες με απρόοπτα γεγονότα. Η συνακόλουθη τρικυμία τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στη ζωή της καθεμιάς απέναντι στην κοινωνία φωτίζει ένα ερώτημα που αφορά όλους μας: Πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της ανατροφής και πόσο διαρκούν; «Το δώρο», εκδόσεις Libro, είναι το τρίτο βιβλίο της Μαίρης Αγαθοκλή.Παρουσιάζεται το Σάββατο, ώρα 6 μ.μ., στο Polis Art Cafe στη Στοά του Βιβλίου· αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νένα Μεντή.

Μπαζάρ βιβλίων

Για τέσσερις ημέρες θα λειτουργεί το 5ο μπαζάρ βιβλίων που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138, από την Πέμπτη 23 ώς και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου κατά τις ώρες λειτουργίας του κτιρίου (το μπαζάρ θα ανοίξει μία ημέρα νωρίτερα μόνο για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη). Παράλληλα, το πωλητήριο οργανώνει μπαζάρ αντικειμένων και χαρτικών με εκπτώσεις από 40% έως και 70%. Για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών, το μπαζάρ μεταφέρεται και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr, η οποία θα είναι διαθέσιμη κατά τις ημέρες λειτουργίας του.

Για φανατικούς συλλέκτες

Μια πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος της Τζέιν Οστιν «Εμμα», έναν τόμο με τα Απαντα του Σαίξπηρ χρονολογούμενο το 1632, καθώς και μία Βίβλο που ανήκε στον Κάρολο Β΄ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η εκτενής συλλογή βιβλίων του Βρετανού συγγραφέα Ρίτσαρντ Ανταμς, πιο γνωστού για το βιβλίο του «Στον λόφο του Γουότερσιπ». Στις 14 Δεκεμβρίου, η συλλογή θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο, δίνοντας την ευκαιρία στους φανατικούς (και ευκατάστατους) βιβλιόφιλους να αποκτήσουν σπάνιους τίτλους, όπως ένα αντίγραφο του «Αρχοντα των μυγών» με προσωπική αφιέρωση από τον Ουίλιαμ Γκόλντινγκ και οι πρώτες εκδόσεις του Winnie the Pooh. Ο Ανταμς πέθανε πέρυσι σε ηλικία 96 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή