NEWSLETTER

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στην Κίνα

Την επέκτασή του στις αναδυόμενες αγορές βάζει μπροστά ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House και στοχεύει στο μη αγγλόφωνο κοινό. Ο CEO του πανίσχυρου εκδοτικού παίκτη, Μάρκους Ντολ (φωτ.), σε συνέντευξή του στο εξειδικευμένο περιοδικό The Bookseller ανέπτυξε τη φιλοσοφία του ομίλου για διείσδυση στις αγορές της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη συγχώνευση των δύο εκδοτικών οίκων (Penguin και Random House). Στην Κίνα ειδικά, ο εκδοτικός οίκος έχει μπει στην αγορά με την παιδική σειρά βιβλίων «Πέπα το γουρουνάκι», που κάνει θραύση και στην Ελλάδα. Την εποχή των διαδικτυακών αγορών ο οίκος προσανατολίζεται, επίσης, στη δημιουργία περισσότερο «προσωποποιημένων» υπηρεσιών προς τους αναγνώστες, με προτάσεις βιβλίων ανάλογα με τις ηλεκτρονικές προτιμήσεις τους.

Ο Σόντερς στην Αθήνα

Ο Αμερικανός διηγηματογράφος Τζορτζ Σόντερς, νικητής του The Man Booker Prize 2017 για το πρώτο του μυθιστόρημα «Λήθη και Λίνκολν» (εκδ. Ικαρος), έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τους αναγνώστες του, το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20.00 στο Πόλις Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Ο δημοφιλής συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ικαρο Μπαμπασάκη, για το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής λογοτεχνίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», της διεθνής διάκρισης που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός έτους.

Και η Τζένι Ερπενμπεκ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί όμως και μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της Γερμανίας, η Τζένι Ερπενμπεκ, η οποία θα βρεθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στον Ιανό. Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του μυθιστορήματός της «Η συντέλεια του κόσμου» (εκδ. Καστανιώτης), η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου. Στη συζήτηση θα παρέμβει ο μεταφραστής του βιβλίου Αλέξανδρος Κυπριώτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό», με τη συνεργασία των εκδόσεων Καστανιώτη και του Goethe-Institut Athen.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή