«Μικρές κυρίες»: Επετειακή έκδοση

«Μικρές κυρίες»: Επετειακή έκδοση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

150 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έκδοση του κλασικού, αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Λουίζα Μέι Αλκοτ «Μικρές κυρίες». Η επετειακή έκδοση της Penguin Classics κυκλοφόρησε πρόσφατα με εισαγωγή από την Πάτι Σμιθ, που αγάπησε το βιβλίο στα νεανικά της χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους New York Times έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα ακόμα μιας κινηματογραφικής μεταφοράς του σε σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με πρωταγωνίστριες τη Μέριλ Στριπ, την Εμα Γουάτσον κ.ά. Το μυθιστόρημα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τις αναγνώστριες της εποχής του, χάρη στην ειλικρίνεια και στο χιούμορ της Αλκοτ, και παραμένει δημοφιλές στις μέρες μας παρότι ο κόσμος των τεσσάρων αδελφών απέχει αρκετά από τον δικό μας.

Πικάντικη Λίλι

Μια σίγουρη θέση στη βιβλιοθήκη όσων λατρεύουν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά έχει ήδη εξασφαλίσει η αυτοβιογραφία της Λίλι Αλεν (φωτ.), η οποία προφανώς ελπίζει να προσελκύσει το αναγνωστικό κοινό με τις πικάντικες αποκαλύψεις της. Μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα τραγουδίστρια παραδέχεται ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με τον Λίαμ Γκάλαχερ των Oasis, ο οποίος αργότερα της ζήτησε να διαβεβαιώσει τη σύζυγό του πως τίποτα δεν είχε συμβεί, αλλά και ότι συνειδητοποίησε πως χρειαζόταν βοήθεια όταν οι προσφάτως διαζευγμένοι Κρις Μάρτιν και Γκούινεθ Πάλτροου της έκλεισαν ραντεβού με τον ψυχολόγο τους. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα αγγλικά στις 21 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο «My thoughts exactly».

e-αποσπάσματα

Σε όσους δεν έχουν αρκετή αυτοπειθαρχία ώστε να διαβάσουν ένα (ψηφιακό) βιβλίο από την αρχή ώς το τέλος του απευθύνεται η υπηρεσία Bookman, που στέλνει καθημερινά στους χρήστες του αποσπάσματα από τα ebooks της επιλογής τους για να τα διαβάσουν στον υπολογιστή ή στο κινητό τους. Μολονότι η δική της βιβλιοθήκη είναι σχετικά περιορισμένη και περιλαμβάνει κυρίως κλασικούς τίτλους όπως τα «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» και «Υπερηφάνεια και προκατάληψη», η εφαρμογή επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να «ανεβάσουν» τα βιβλία που επιθυμούν και στη συνέχεια αναλαμβάνει να τους στέλνει μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνουν ένα απόσπασμα καθημερινά ή μόνο όταν κάνουν «κλικ» στον σχετικό σύνδεσμο, που βρίσκεται στο τέλος του προηγούμενου αποσπάσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή