Γιατί ο άνθρωπος πρέπει να κοιτάζει τα ζώα

Γιατί ο άνθρωπος πρέπει να κοιτάζει τα ζώα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζει ρυθμούς το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, με ενδιαφέρουσες ταινίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ενα από τα θέματα που αγγίζει το φετινό φεστιβάλ είναι η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και την Τρίτη 5 Μαρτίου διοργανώνει την ανοιχτή συζήτηση «Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα;» στην Αποθήκη Γ και ώρα 12 το μεσημέρι. Στη συζήτηση συμμετέχουν ο συγγραφέας και ερευνητής Σταύρος Καραγεωργάκης, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο σκηνοθέτης Λουί Ψυχογιός. Ο βραβευμένος με Οσκαρ κινηματογραφιστής φέτος παίρνει Carte Blance από τη διοργάνωση και προτείνει ντοκιμαντέρ με θεματολογία γύρω από την κλιματική αλλαγή και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, όπως το «Εμποροι της αμφιβολίας» του Ρόμπερτ Κένερ και «Μια άβολη αλήθεια» του Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ. 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος προλαβαίνετε να δείτε απόψε το βράδυ την ταινία «Ωσπου οι αμνοί να γίνουν λιοντάρια» του Τζον Κάσμπι στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές», αύριο τον «Φιλαράκο» της Χέντι Χόνιχμαν και μέσα στην εβδομάδα τα φιλμ «Animus Animalis» της Αϊστε Ζεγκουλίτε, «Με τα πίτουρα» του Ρίτσαρντ Μάιρον και «Η κρυφή όψη της διακίνησης ζώων» του Μάνφρεντ Κάρεμαν. 

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έως 10 Μαρτίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή