ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Στο «1917» το Bafta καλύτερης ταινίας – Στον Χοακίν Φίνιξ το βραβείο για τον Α’ ανδρικό ρόλο

Στο «1917» το Bafta καλύτερης ταινίας – Στον Χοακίν Φίνιξ το βραβείο για τον Α’ ανδρικό ρόλο

Η ταινία «1917» κέρδισε το Bafta καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό δράμα στο οποίο ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες επιδεικνύει όλη του την κινηματογραφική μαεστρία, παντρεύοντας τη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» με τα καλλιτεχνικά μονοπλάνα του «Γιου του Σαούλ», καθώς μας μεταφέρει στα ματωμένα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκεί, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια επικίνδυνη αποστολή: να διασχίσουν ταχύτατα μια εχθρική περιοχή προκειμένου να παραδώσουν κρίσιμο μήνυμα σε ένα προωθημένο φιλικό σύνταγμα, το οποίο βαδίζει ανυποψίαστο σε θανάσιμη παγίδα. Στη διαδρομή θα αναμετρηθούν τόσο με τις φυσικές αντοχές τους όσο και με την προσωπική τους αντίσταση στη φρίκη του πολέμου.

Ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το Bafta Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Joker».

Στο «1917» το Bafta καλύτερης ταινίας – Στον Χοακίν Φίνιξ το βραβείο για τον Α’ ανδρικό ρόλο-1

Ο 45χρονος Αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε ήδη για την ερμηνεία του ρόλου του Τζόκερ με μια Χρυσή Σφαίρα, και είναι υποψήφιος για την ίδια κατηγορία στα 'Οσκαρ.

Το Bafta Α' γυναικείου ρόλου κατέκτησε η Αμερικανίδα Ρενέ Ζελβέγκερ υποδυόμενη την θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy».

Στο «1917» το Bafta καλύτερης ταινίας – Στον Χοακίν Φίνιξ το βραβείο για τον Α’ ανδρικό ρόλο-2

Η ερμηνεία του ρόλου αυτού χάρισε στην 50χρονη ηθοποιό μια Χρυσή Σφαίρα και μια ισχυρή υποψηφιότητα για τα 'Οσκαρ.