Την τελευταία της πνοή άφησε η Γιαννούλα Κακογιάννη–Wakefield

Την τελευταία της πνοή άφησε η Γιαννούλα Κακογιάννη–Wakefield

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 97 ετών, η Γιαννούλα Κακογιάννη–Wakefield, αδελφή και «φύλακας–άγγελος» του Μιχάλη Κακογιάννη. Η Γιαννούλλα Κακογιάννη–Wakefield υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρει: «Σήμερα αποχαιρετούμε μια εξαιρετική προσωπικότητα, μια φίλη πάνω από όλα».

«Η Γιαννούλα Κακογιάννη–Wakefield υπήρξε πάντα ο φύλακας-άγγελος του αδελφού της Μιχάλη Κακογιάννη, χαράσσοντας ταυτόχρονα τη δική της, προσωπική πορεία στον χώρο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας. Μαζί δημιούργησαν τις ταινίες που έβαλαν την Κύπρο και την Ελλάδα δυναμικά στον χάρτη της παγκόσμιας κινηματογραφικής δημιουργίας. Αγάπησε τις δύο πατρίδες της, την Κύπρο και την Ελλάδα και μέσα από την τελευταία παρακαταθήκη του Μιχάλη Κακογιάννη, το Ιδρυμά του, του οποίου υπήρξε Πρόεδρος από το 2011, εργάστηκε για την προβολή και την προώθηση των νέων Κυπρίων και Ελλήνων δημιουργών», συνεχίζει στο μήνυμα της η Υπουργός Πολιτισμού και καταλήγει εκφράζοντας βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους της θανούσης.

Σαν κατευόδιο στην πρόεδρό του το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανέφερε: «Η Πρόεδρος μας, η δύναμη μας. Δεν αποχαιρετούμε την Γιαννούλα, αυτοί οι άνθρωποι δε φεύγουν ποτέ, αφήνουν ένα τόσο έντονο σημάδι στην ιστορία του Πολιτισμού μας που δε μπορείς να πεις αντίο. Εμείς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης νιώθουμε απέραντη θλίψη. Ο κόσμος ξέρει το έργο που αφήνει παρακαταθήκη. Εμείς κρατάμε πάντα την αγάπη της και την φροντίδα της μέσα μας. Καλό ταξίδι Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield, καλό ταξίδι αγαπημένη μας πρόεδρε.»

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή