Φεστιβάλ Καννών: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness»

Φεστιβάλ Καννών: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε σήμερα έναν δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με την κωμωδία «Triangle of Sadness», μια σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες. Αυτός είναι ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας που κερδίζει ο σκηνοθέτης, μετά τη βράβευση το 2017 για το «Τετράγωνο».

Η ταινία του γυρίστηκε εν μέσω πανδημίας στη Χιλιαδού, στην Εύβοια αλλά και στο Κατάκολο Ηλείας. Στο «Triangle of Sadness», συμπαραγωγοί του οποίου είναι και οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Heretic, συμμετέχουν οι Σάρλμπι Ντιν, Γούντι Χάρελσον, Χάρις Ντίκινσον

Ο Νοτιοκορεάτης σταρ Σονγκ Κανγκ-Χο, 55 ετών, κέρδισε το βραβείο ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Broker» του Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε-Εντα.

Φεστιβάλ Καννών: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness»-1

Αγαπημένος ηθοποιός του συμπατριώτη του Μπονγκ-Τζουν-χο, και πρωταγωνιστής της ταινίας του «Παράσιτο», που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, υποδύεται σε αυτήν την ταινία έναν άνδρα που εμπλέκεται σε εμπορία βρεφών…

«Είμαι πολύ ευτυχής για όλη μου την οικογένεια», είπε λιτά παραλαμβάνοντας το βραβείο του στις Κάννες.

Η Ιρανή ηθοποιός Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από το Ιράν για τη Γαλλία το 2008 έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Αλί Αμπάσι «Holy Spider». Στα γαλλικά ο τίτλος του φιλμ νουάρ είναι »Les nuits de Mashhad» (Οι νύχτες της Μασχάντ).

Φεστιβάλ Καννών: Στον Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας για το «Triangle of Sadness»-2

Η ηθοποιός μίλησε στα φαρσί κατά την παραλαβή του βραβείου της. «Απόψε έχω την αίσθηση ότι είχα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι πριν φτάσω εδώ σε αυτή τη σκηνή (…) ένα ταξίδι που σημαδεύτηκε από ταπεινώσεις», είπε, ευχαριστώντας τη Γαλλία που την δέχθηκε.

Το Grand Prix, το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση του θεσμού, μοιράζονται η Γαλλίδα Κλερ Ντενί για την ταινία της «Stars at noon» (Αστέρια του Απομεσήμερου) και ο 31 ετών Βέλγος σκηνοθέτης Λούκας Ντοντ, ο βενιαμίν του διαγωνιστικού τμήματος, για την ταινία «Close».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή