«Top Gun: Maverick»: Η σημαία της Ταϊβάν είναι και πάλι στο τζάκετ του Τομ Κρουζ και το κοινό ενθουσιάζεται

«Top Gun: Maverick»: Η σημαία της Ταϊβάν είναι και πάλι στο τζάκετ του Τομ Κρουζ και το κοινό ενθουσιάζεται

Το κοινό της Ταϊβάν χειροκρότησε βλέποντας την σημαία της χώρας του στο μπουφάν του κινηματογραφικού αεροπόρου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδιαίτερα πολυσυζητημένο «Top Gun: Maverick», με το οποίο μάλιστα, ο πρωταγωνιστής του, Τομ Κρουζ, είδε το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο ταινίας του στο box office σε ολόκληρη την καριέρα του, κλείνει με αρκετούς τρόπους το μάτι στο πρώτο «Top Gun» του 1986. 

Ένας από αυτούς, είναι και το γεγονός ότι ο Μάβερικ, δηλαδή, ο Τομ Κρουζ, φοράει το ίδιο τζάκετ. Έτσι, λοιπόν, στο καφέ δερμάτινο μπουφάν της πρώτης ταινίας, στο πίσω μέρος υπάρχουν οι σημαίες της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας, ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα πατέρα του κυβερνήτη, Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ, που υπηρέτησε στο καταδρομικό USS Galveston CLG-3 στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πάντως, σε τρέιλερ του «Top Gun: Maverick» που κυκλοφόρησε το 2019, στο αυθεντικό τζάκετ άλλαζε μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια: η σημαία τόσο της Ταϊβάν όσο και της Ιαπωνίας είχαν αφαιρεθεί, και στη θέση τους υπήρχαν άλλα σύμβολα στους ίδιους χρωματισμούς. 

Τώρα η ταινία, και στην εκδοχή που προβάλλεται στην Ταϊβάν, περιλαμβάνει την σημαία της χώρας στο τζάκετ του κινηματογραφικού αεροπόρου, κάτι που ενθουσίασε το τοπικό κοινό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια αναφορά του τοπικού διαδικτυακού μέσου SETN, το κοινό επευφημούσε βλέποντας τη σημαία της Ταϊβάν να εμφανίζεται στο μπουφάν του Κρουζ και χειροκροτήθηκε αρκετές φορές σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Άφησε «πολλούς Ταϊβανέζους θεατές συγκινημένους, έκπληκτους και ενθουσιασμένους», ανέφερε το SETN.

Η σημαία της Ταϊβάν θεωρείται σύμβολο ανεξαρτησίας από το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί το νησί ως μέρος της επικράτειάς του.

Το «Top Gun: Maverick» δεν θα προβληθεί στην Κίνα, η οποία επιτρέπει την προβολή λίγων μόνο ξένων ταινιών κάθε χρόνο και μόνο εκείνων που εγκρίνονται από τη λογοκρισία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το CNN.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή