Η Πάρος γίνεται το κινηματογραφικό πλατό των Κυκλάδων

Η Πάρος γίνεται το κινηματογραφικό πλατό των Κυκλάδων

Άλλο ένα σημείο της Ελλάδας που προσελκύει το ενδιαφέρον παγκόσμιων παραγωγών και ανοίγει τον δρόμο για τον κινηματογραφικό τουρισμό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «μικρό Χόλιγουντ» μοιάζει να μετατρέπεται σιγά-σιγά η Ελλάδα, μιας και όλο και περισσότερες διεθνείς παραγωγές επιλέγουν την χώρα μας για γυρίσματα. 

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, «Crimes of the Future» γυρίστηκε στην Αθήνα, ενώ, αυτό τον καιρό στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας γυρίζεται το «Tin Soldier», η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που το ενδιαφέρον για γυρίσματα έχουν προσελκύσει και τα ελληνικά νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Κεφαλονιά. Τώρα σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί και η Πάρος.

Στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων τον Μάιο ξεκίνησαν άλλωστε τα γυρίσματα του γερμανικού ριάλιτι «Are You The One?», το οποίο γυρίζεται για 3η συνεχή χρονιά.

Την Πάρο έχουν επιλέξει βέβαια και μεγάλες εταιρείες που έστησαν κάμερες σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού για τις καμπάνιες των προϊόντων τους. 

Κάπως έτσι, η Πάρος, ένα νησί γνωστό για την νυχτερινή του ζωή και την χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, έρχεται να γίνει πόλος έλξης άλλης μία κατηγορίας επισκεπτών, αυτών του λεγόμενου «film tourism». 

Ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι πολύ τονωτικός για τις τοπικές οικονομίες, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, δηλαδή κατά την διάρκεια των εκάστοτε γυρισμάτων, αλλά και μακροπρόθεσμα. 

Όπως σχολιάζει, άλλωστε, η Πωλίνα Κασκανιώτη από την εταιρεία παραγωγής Central Athens, «Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το γύρισμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, ανάλογα με την έκθεση που έχει η κάθε παραγωγή στα μέσα και σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ενισχύσεις ενός τόπου εφόσον μεγαλώνει τη σεζόν του».

Όσον αφορά την Πάρο, η παραγωγός είπε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές και να σταθεί ισότιμα απέναντι στις περιοχές που υποδέχτηκαν τα “My Big Fat Greek Wedding”, “Les Cyclades”, “Τhe Enforcer” και “Αναλώσιμοι 4” για την Millenium, το “GO” (συνέχεια του “Knives Out’) για το Netflix, την τρίτη σεζόν του “Jack Ryan” για την Amazon, τη δεύτερη σεζόν του “Tehran” της Apple και πολλά ακόμα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή