Πρωτιά για το ελληνικό animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ανεσί

Πρωτιά για το ελληνικό animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ανεσί

Βασικοί χαρακτήρες της ταινίας «Ο υπερήρωας σύζυγός μου» είναι δύο σούπερ ήρωες από την Ελλάδα, σε σχεδιασμό των Ταγκαλή και Δεληγιάννη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλεξάνδρα Ταγκαλή και η Μικαέλα Δεληγιάννη απέσπασαν πριν από λίγες ημέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί, το σημαντικό βραβείο Disney Plus για την ταινία που δημιούργησαν «Ο υπερήρωας σύζυγός μου».

Η διάκριση αποτελεί πρωτιά για το ελληνικό κινούμενο σχέδιο και μάλιστα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Βασικοί χαρακτήρες είναι δύο σούπερ ήρωες από την Ελλάδα, σε σχεδιασμό των Ταγκαλή και Δεληγιάννη, οι οποίοι είναι έτοιμοι για νέες περιπέτειες που αναδεικνύουν μια λίγο διαφορετική πτυχή της καθημερινότητάς τους από αυτές που έχουμε παρακολουθήσει στα mainstream κόμικς. 

Oι δύο Ελληνίδες δημιουργοί εντυπωσίασαν κατά την παρουσίαση της δημιουργίας τους στους επαγγελματίες της MIFA. Η βράβευσή του με το Disney Plus τις φέρνει πολύ κοντά στο όνειρό τους να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση και να υλοποιήσουν την αρχική ιδέα τους για μια τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων με στόχο τη διεθνή διανομή.

Πρωτιά για το ελληνικό animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ανεσί-1
«Ο υπερήρωας σύζυγός μου»

Η Αλεξάνδρα Ταγκαλή και η Μικαέλα Δεληγιάννη δηλώνουν ευτυχισμένες για τη σημαντική αυτή βράβευσή τους και αισιόδοξες για την προοπτική που ανοίγεται μπροστά τους. «Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά συνέβη. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός κι όρεξη για δουλειά. Μετά τη θετική ανταπόκριση που βρήκαμε στο Ανεσί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει πραγματικότητα η υπό ανάπτυξη σειρά με το ζευγάρι των υπερηρώων μας. Η χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Covid -19 ήταν καθοριστική για το βήμα που μας έφερε μέχρι εδώ. Ήταν το έναυσμα για ν’ αναπτύξουμε την αρχική ιδέα μας και να φτιάξουμε τον πιλότο για τη σειρά, που παρουσιάσαμε στη MIFA. Τώρα έχουμε μπροστά μας πάρα πολλές συναντήσεις και πολύ όμορφες συνεργασίες».  Η επιτυχία τους έχει κάποιο μυστικό; «Το μόνο σίγουρο είναι πως το animation θέλει πολλή αγάπη και πολύ κυνηγητό. Είναι μια τέχνη  που απαιτεί να βρίσκεσαι σε εγρήγορση και διασύνδεση με τον διεθνή χώρο. Βγαίνουν διαρκώς καινούργια πράγματα».

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχάρη τις δύο δημιουργούς για την επιτυχία τους όπως και την Asifa Hellas για τη διοργάνωση της ελληνικής αποστολής animation στο Ανεσί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT