Οι ήρωες του «My Neighbour Totoro» ζωντανεύουν και ανεβαίνουν στην θεατρική σκηνή

Οι ήρωες του «My Neighbour Totoro» ζωντανεύουν και ανεβαίνουν στην θεατρική σκηνή

Το στούντιο Creature Shop και η Royal Shakespeare Company ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια νέα θεατρική παραγωγή βασισμένη στο κλασικό anime του Χαγιάο Μιγιαζάκι και του Studio Ghibli

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα κι όσοι δεν έχουν στενή σχέση με τα anime και την ιαπωνική ποπ κουλτούρα -δεν είναι δηλαδή «otakus», όπως θα λέγαμε- σίγουρα έχουν πετύχει ή δει κάποια στιγμή στην ζωή τους κάποια anime ταινία από το θρυλικό Studio Ghibli, ένα animation στούντιο που έχει θεωρηθεί κάτι σαν «την Disney της Ιαπωνίας».

Πρωτεργάτης του στούντιο δεν είναι άλλος από τον Χαγιάο Μιγιαζάκι που υπογράφει μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του, όπως το «Spirited Away» και το «My Neighbour Totoro».

Για τους φαν της δεύτερης ταινίας έρχονται καλά νέα, μιας και τώρα το στούντιο Creature Shop και η Royal Shakespeare Company ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μεταφορά της ιστορίας στο σανίδι, που θα ζωντανέψει τους ήρωες του anime.  

Η θεατρική μεταφορά της ταινίας του 1988 αποτελεί και μία από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές του Royal Shakespeare Company και το πρότζεκτ αυτή την στιγμή δουλεύεται στο Λονδίνο, το Λος Άντζελες και το Τόκιο. 

Στην παράσταση, στην οποία θα δούμε τον ίδιο τον Totoro αλλά και τους υπόλοιπους ήρωες της ταινίας να μεταμορφώνονται σε μαριονέτες σε φυσικό μέγεθος, θα ακουστεί η αυθεντική μουσική της ταινίας, όπως την συνέθεσε ο Τζο Χισαΐσι, γνωστός για την πλούσια δουλειά του σε anime soundtracks, αλλά και μουσική που γράφτηκε για το φιλμ αλλά τελικά δεν ακούστηκε σε αυτό. 

Έχουμε, βέβαια, πολλές απορίες, όπως το αν ο Totoro θα είναι πραγματικά τόσο μεγάλος όσο στην ταινία ή πώς οι γάτες-λεωφορεία θα πετάνε, όπως γίνεται στο «My Neighbour Totoro», πάντως, όποιος βρίσκεται στο Λονδίνο από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Ιανουαρίου του 2023 θα μπορεί να τις λύσει ιδίοις όμμασι, στην σκηνή του Barbican. 

Με πληροφορίες από το Deadline. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή