Η Αμερικανική Ακαδημία καλεί 397 νέα μέλη

Η Αμερικανική Ακαδημία καλεί 397 νέα μέλη

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκουμε την Μπίλι Άιλις και τον Φινέας, την Άνια Τέιλορ-Τζόι, αλλά και τον Τρόι Κότσουρ που είδαμε στο «CODA»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αρχίζει σταδιακά τις προετοιμασίες για τα επόμενα και 95α Βραβεία Όσκαρ που θα διεξαχθούν στις 12 Μαρτίου του 2023, ξεκινώντας από την επέκταση των μελών της. 

Για την ακρίβεια, η Αμερικανική Ακαδημία κάλεσε 397 καλλιτέχνες και ανθρώπους του κινηματογράφου να γίνουν μέλη της και στην λίστα αυτή βρίσκουμε ονόματα όπως αυτά της Μπίλι Άιλις και του αδερφού της Φινέας, της Άνια Τέιλορ-Τζόι, του Τρόι Κότσουρ που είδαμε στο «CODA» αλλά και να γίνεται ο πρώτος κωφάλαλος άντρας ηθοποιός που απέσπασε Χρυσό Αγαλματίδιο (Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου), τον Τζέσι Πλέμονς και τον Κόντι Σμιτ-ΜακΦι (είδαμε και τους δύο στην «Εξουσία του Σκύλου»), μεταξύ πολλών άλλων. 

Τι σημαίνει, όμως, για κάποιον να γίνει μέλος της Ακαδημίας; Πολύ απλά, μπορεί να ψηφίσει για τις ταινίες των Όσκαρ, καθένας στην αντίστοιχη κατηγορία που τον έχει καλέσει η Ακαδημία. 

Κάποιοι, βέβαια, από τους φετινούς καλεσμένους της Ακαδημίας συμπεριλαμβάνονται σε περισσότερες από μία κατηγορίες, οπότε και καλούνται να επιλέξουν μία μόνο από αυτές. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι (σκηνοθέτης του «Drive My Car»), ο Γιόνας Πόερ Ρασμούσεν (βρίσκεται πίσω από το «Flee») και η Σίαν Χέντερ (που υπέγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε το «CODA»).

Αν και οι 397 αποδεχτούν την πρόσκληση της Ακαδημίας, πλέον αυτή θα απαριθμεί 10.665 μέλη. 

Από τα 297 νέα μέλη που καλεί η Ακαδημία, το 44% είναι γυναίκες, το 37% προέρχονται από υποεκπροσωπούμενες χώρες και το 50% προέρχεται από 53 χώρες έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην λίστα περιλαμβάνονται 71 υποψήφιοι για Όσκαρ και 15 νικητές. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την λίστα εδώ

Με πληροφορίες από το Variety. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή