Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, σκηνοθέτης του «Das Boot»

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, σκηνοθέτης του «Das Boot»

O Γερμανός σκηνοθέτης που δούλεψε με επιτυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν 81 ετών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε στα 81 του χρόνια ο Γερμανός σκηνοθέτης Βόλφγκανγκ Πίτερσεν.

Όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποί του, ο Πίτερσεν έφυγε από την ζωή στις 12 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή στην κινηματογραφική καριέρα του Βόλφγκανγκ Πίτερσεν υπήρξε το «Das Boot» του 1982, ένα κλειστοφοβικό πολεμικό δράμα που εκτυλίσσεται σε ένα γερμανικό υποβρύχιο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέρα από το να αποσπάσει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, η ταινία γνώρισε και εμπορική επιτυχία, ενώ, με κόστος παραγωγής στα 18.5 εκατομμύρια δολάρια, το «Das Boot» έγινε η πιο ακριβή γερμανική ταινία που είχε γυριστεί ως τότε. 

O σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1941 στο Έμντεν. Ύστερα από την επιτυχία του «Das Boot» και την αναγνώρισή του, ο Πίτερσεν σκηνοθέτησε το 1984 την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του, την παιδική ιστορία φαντασίας «The NeverEnding Story», που άνοιξε τον δρόμο για μια επιτυχημένη πορεία στο Χόλιγουντ, στην οποία έβαλε το όνομά του σε πολλά επιτυχημένα blockbusters. 

Ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων το «Air Force One» (1997) με τον Χάρισον Φορντ και δούλεψε με μερικούς από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς ηθοποιούς. 

Το 1993 σκηνοθέτησε τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Τζον Μάλκοβιτς στο θρίλερ «In The Line Of Fire», ενώ, δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Μόργκαν Φρίμαν για το θρίλερ «Outbreak», που πραγματεύεται έναν ιό που φτάνει στην Καλιφόρνια από αφρικανικές μαϊμούδες. 

Κάθισε, επίσης, στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την «Τροία» του 2004 με τον Μπραντ Πιτ, ενώ, η τελευταία ταινία του Πίτερσεν ήταν η γερμανική κωμωδία «Vier Gegen Die Bank» του 2016.

Με πληροφορίες από το BBC και τον Guardian. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή