Στο teaser της νέας ταινίας του Νόα Μπάουμπαχ ακούμε τον «Λευκό Θόρυβο»

Στο teaser της νέας ταινίας του Νόα Μπάουμπαχ ακούμε τον «Λευκό Θόρυβο»

Παίρνουμε μια πρώτη γεύση από την κινηματογραφική μεταφορά του «White Noise» του Ντον Ντε Λίλο με τον Άνταμ Ντράιβερ και την Γκρέτα Γκέργουικ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ημερολόγιο έγραφε 1985 όταν ο Ντον Ντε Λίλο είδε στα ράφια των βιβλιοπωλείων ένα από τα, κατά γενική ομολογία, καλύτερα βιβλία του, τον «Λευκό Θόρυβο» («White Noise»).

Το μυθιστόρημα αφηγείται, με την μοναδική, γλαφυρή πένα του Ντε Λίλο, την ιστορία του Τζακ Γκλάντνεϊ, ενός καθηγητή με ερευνητικό του αντικείμενο τον Χίτλερ, της συζύγου του Μπαμπέτ και των τεσσάρων παιδιών τους, αλλά και όσα θα συμβούν στην μικρή πόλη όπου ζουν (και μέσα στην οικογένεια), μετά από μια διαρροή ενός τοξικού χημικού υγρού που κάνει την ατμόσφαιρα ακατάλληλη. 

Όπως σε όλο του το έργο, έτσι και εδώ ο συγγραφέας εξέφρασε τις ανησυχίες του για το αποτύπωμα της τεχνολογίας και του σύγχρονου τρόπου ζωής στον κόσμο. Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 4 δεκαετίες από όταν κυκλοφορούσε ο «Λευκός Θόρυβος», παρ’ όλα αυτά, ο Ντε Λίλο παραμένει επίκαιρος, παρά τις διαφορές στα σημεία. Άλλωστε, αυτό ήταν μάλλον που έκανε τον Νόα Μπάουμπαχ να αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. 

Τρία χρόνια μετά το εξαιρετικό «Marriage Story», λοιπόν, ο Αμερικανός σκηνοθέτης συνεργάζεται και πάλι με τον Άνταμ Ντράιβερ, που αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και την συνεργάτιδα αλλά και σύντροφό του στην πραγματική ζωή Γκρέτα Γκέργουικ, που υποδύεται την Μπαμπέτ, για το «White Noise».

Στο teaser της νέας ταινίας του Νόα Μπάουμπαχ ακούμε τον «Λευκό Θόρυβο»-1
Φωτ.: Netflix

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη εβδομάδα (31/8) στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ, «έρχεται σύντομα» και στο Netflix, όπως μας προετοιμάζει το πρώτο teaser της ταινίας που έγινε διαθέσιμο. Σε αυτό, βλέπουμε μεταξύ άλλων, την στιγμή της διαρροής του χημικoύ υγρού στην πόλη των Γκλάντνεϊ.

Στο «White Noise», δίπλα στους Ντράιβερ και Γκέργουικ θα δούμε επίσης τον Ντον Τσιντλ, ο οποίος θα παίξει τον Μάρεϊ Σίσκιντ, συνάδελφο του Τζακ Γκλάντνεϊ στο πανεπιστήμιο, ο οποίος, με την σειρά του, ερευνά τον Έλβις Πρίσλεϊ. 

«Μην δρας με κάποιο πλάνο» ακούμε τον Άνταμ Ντράιβερ να λέει στο teaser, όσο αναμένουμε με ενδιαφέρον το «White Noise»:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή