Όχι, ο Γούντι Άλεν δεν αποσύρεται

Όχι, ο Γούντι Άλεν δεν αποσύρεται

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης διαψεύδει τις φήμες που ακούστηκαν τελευταία για απόσυρσή του από τον κινηματογράφο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεωρητικά, η ιδέα μου είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να επικεντρωθώ στο γράψιμο». Αυτή τη φράση του Γούντι Άλεν απομόνωσε η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, οδηγώντας τον διεθνή Τύπο αλλά και θαυμαστές του σκηνοθέτη να υποθέσουν πως ο σκηνοθέτης αποσύρεται από τον κινηματογράφο. 

Τις φήμες που πλανιούνται εδώ και μέρες ήρθε να διαψεύσει ο ίδιος ο Αμερικανός σκηνοθέτης, μέσω εκπροσώπων του. 

Για την ακρίβεια, οι εκπρόσωποί του έκαναν την εξής ανακοίνωση: «Ο Γούντι Άλεν ποτέ δεν είπε ότι αποσύρεται, ούτε είπε ότι γράφει νέο μυθιστόρημα. Είπε ότι σκεφτόταν να μην κάνει ταινίες, μιας και το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν σε πλατφόρμες streaming δεν είναι τόσο απολαυστικό για αυτόν, καθώς αγαπά την εμπειρία του κινηματογράφου. Αυτή τη στιγμή, δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί και είναι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκεται στο Παρίσι γυρνώντας τη νέα του ταινία, που θα είναι η 50η». 

Πίσω στον Ιούνιο, πάντως, σε Instagram live στο οποίο ο Γούντι Άλεν έκανε μια συζήτηση με τον ηθοποιό Άλεκ Μπάλντουιν, ο σκηνοθέτης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη σύγχρονη συνθήκη streaming, λέγοντας: «Μεγάλο μέρος της συγκίνησης έχει χαθεί. Τώρα κάνεις μια ταινία και παίζεται για μερικές εβδομάδες στις αίθουσες και μετά πάει στο streaming. Δεν είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο απολαυστικό για εμένα». 

Όσο για την ταινία που γυρίζει τώρα ο Γούντι Άλεν, ο ίδιος είχε δηλώσει πως θα πάρει μια πιο δραματική στροφή και θα θυμίζει το «Match Point», την ταινία του από το 2005 με την Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Τζόναθαν Ρις Μάγιερς. 

Με πληροφορίες από τον Guardian.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή