Η επιστροφή του Τζον Γουότερς στο σινεμά: Θα σκηνοθετήσει το μυθιστόρημά του «Liarmouth»

Η επιστροφή του Τζον Γουότερς στο σινεμά: Θα σκηνοθετήσει το μυθιστόρημά του «Liarmouth»

Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του μετά την κυκλοφορία του «A Dirty Shame» και το 2004

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θρυλικός κινηματογραφιστής Τζον Γουότερς επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για πρώτη φορά στα 18 χρόνια απουσίας, για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός του από το 2022, «Liarmouth: A Feel – Bad Romance». 

Ο Γουότερς – πρωτοπόρος ανεξάρτητος σκηνοθέτης του οποίου η φήμη στον κινηματογράφο εκτοξεύτηκε με αριστουργήματα όπως τα φιλμ «Pink Flamingos» από το 1972 και «Polyester» από το 1981 – θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει το πρότζεκτ. Αυτή θα είναι η πρώτη ταινία του μετά την κυκλοφορία του «A Dirty Shame» και το 2004. 

Το «Liarmouth» είναι ό,τι πιο τρελό έχω γράψει το τελευταίο διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην κινηματογραφική βιομηχανία», είπε ο 76χρονος κινηματογραφιστής σε ανακοίνωσή του. «Ελπίζω να μεταδώσω χαρά στους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου».   

Η ιστορία του μυθιστορήματος ακολουθεί τρεις γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας: την Αντόρα, η οποία διευθύνει ένα μη εξουσιοδοτημένο κτηνιατρείο στο Upper East Side του Μανχάταν το οποίο ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική των ζώων, την κόρη της Αντόρα, Μάρσα, μια παθολογική κλέφτρα και μισάνθρωπος και την κόρη της Μάρσα, Πόπι, η οποία είναι ιδιοκτήτρια ενός πάρκου με τραμπολίνα στα περίχωρα της Βαλτιμόρης. Όλες συνομωτούν να σκοτώσουν η μια την άλλη. 

Το «Liarmouth» είναι, κατά κάποιο τρόπο, το πρώτο μυθιστόρημα του Γουότερς. Τις δεκαετίες του 1980 και 1990, έγινε αλλαγή στην καριέρα του και από καλτ σινεμά, μετατράπηκε σε mainstream άβαταρ – κυρίως μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Hairspray» από το 1988 που μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ το 2002 και κέρδισε βραβείο Τόνι. Το 2007, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. 

Αλλά μετά το «A Dirty Shame», ο Γουότερς απομακρύνθηκε από το σινεμά, γράφoντας μια σειρά από non-fiction βιβλία, κάνοντας περιοδείες και μικρές εμφανίσεις σε τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πρότζεκτ. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή