Σπίλμπεργκ: Streaming υπηρεσίες όπως το HBO Max «σκοτώνουν» τους κινηματογραφιστές

Σπίλμπεργκ: Streaming υπηρεσίες όπως το HBO Max «σκοτώνουν» τους κινηματογραφιστές

Η ένταξη ταινιών υψηλής παραγωγής σε διαδικτυακές πλατφόρμες άλλαξε τη συνήθεια κυρίως των ενηλίκων να πηγαίνουν στο σινεμά

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της εμπειρίας σε κινηματογραφική αίθουσα, από τη θέαση ταινιών σε streaming πλατφόρμες. 

Παρά την επερχόμενη συνεργασία της εταιρείας παραγωγής του Amblin Partners με το Netflix, ο δημοφιλής Αμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times ότι οι streaming υπηρεσίες όπως το HBO Max «σκοτώνουν» το έργο και την έμπνευση των κινηματογραφιστών με το να εντάσσουν νέες ταινίες υψηλής παραγωγής στις πλατφόρμες και όχι στις αίθουσες. 

Ο -βραβευμένος με Όσκαρ- Σπίλμπεργκ αναφέρθηκε στην απόφαση του στούντιο της Warner Bros να κυκλοφορήσει όλη τη λίστα με ταινίες του 2021 στο HBO Max και την ίδια μέρα και στις αίθουσες. Για τον σκηνοθέτη, αυτή η στρατηγική άλλαξε τη συνήθεια κυρίως των ενηλίκων να πηγαίνουν στο σινεμά. 

«Η πανδημία δημιούργησε μια ευκαιρία στις πλατφόρμες streaming ώστε να αυξήσουν τις συνδρομές σε επίπεδα – ρεκόρ και επιπλέον να “σκοτώσουν” μερικούς κινηματογραφιστές φίλους μου καθώς οι ταινίες τους δεν προβλήθηκαν στη μεγάλη οθόνη. Τα φιλμ υποβιβάστηκαν ξαφνικά στο HBO Max. Κι στη συνέχεια, όλα άρχισαν να αλλάζουν». 

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι το – μεγαλύτερο – ηλικιακά κοινό ανακουφίστηκε με το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να πατήσει πάνω σε ποπκορν. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα, μόλις μπει στο σινεμά και ζήσει ξανά αυτή την εμπειρία μαζί με άλλους, ξένους ανθρώπους θα αισθανθεί καλά…εξαρτάται από το πόσο καλές είναι οι ταινίες ώστε να προσελκύσουν το κοινό που στο τέλος και λίγο πριν ανάψουν τα φώτα, θα μοιραστεί τη γνώμη του και θα δει και τις υπόλοιπες αντιδράσεις». 

Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού, μερικές ταινίες επέστρεψαν στις αίθουσες πριν εμφανιστούν στις streaming υπηρεσίες. Μια από αυτές ήταν το «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν το οποίο έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Ιούνιο και έγινε διαθέσιμο στο HBO Max τον Σεπτέμβριο. 

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το “Elvis” έφτασε τα 100 εκατ. δολάρια στο εγχώριο box office. Αυτό μου έδωσε την ελπίδα ότι πολλοί ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σινεμά την ώρα που η πανδημία μετατρέπεται σε επιδημία». 

Ο Σπίλμπεργκ, του οποίου η κινηματογραφική εκδοχή στο κλασικό μιούζικαλ «West Side Story» κυκλοφόρησε πριν ενταχθεί στα Disney+ και HBO Max, είπε ότι δεν είναι εντελώς κατά της ψηφιακής προσέγγισης. «Αλλά δεν γνωρίζω κάποιον που δεν θα ήθελε να προβληθεί η ταινία του στη μεγάλη οθόνη. Δεν γνωρίζω κάποιον που θα λέει ότι θα προτιμούσα να προβληθεί σε ένα iPad ή στο σαλόνι». 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή