Βερολίνο: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Μπερλινάλε τιμά τον Σπίλμπεργκ

Βερολίνο: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Μπερλινάλε τιμά τον Σπίλμπεργκ

Εκτός από το βραβείο Χρυσή Άρκτος που θα παραλάβει για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, ο Σπίλμπεργκ θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο εμβληματικές του ταινίες σε ένα αφιέρωμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα τιμηθεί στο πλαίσιο του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο με ένα αφιέρωμα και το βραβείο Χρυσή Άρκτος για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο.

Η νέα ταινία του δημοφιλούς σκηνοθέτη «The Fabelmans», που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες αυτή την Πέμπτη, αποτελεί την προσωπική του ιστορία στα παιδικά χρόνια. Η ιστορία ακολουθεί την ενηλικίωση ενός αγοριού που αργότερα ως έφηβος έχει εμμονή και πάθος με τον κόσμο του σινεμά.

«Με μια απίστευτη καριέρα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν έχει μαγέψει μόνο γενιές θεατών σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει δώσει κι ένα νέο νόημα στο σινεμά ως το εργοστάσιο των ονείρων», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση οι διευθυντές του φεστιβάλ – Μπερλινάλε Μαριέτ Ρίσενμπικ και Κάρλο Τσάτριαν. «Οι ταινίες του μας πηγαίνουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο, όπου η μεγάλη οθόνη γίνεται η κατάλληλη επιφάνεια για να εκπληρωθούν τα συναισθήματά μας. Αν η Berlinale 2023 εκπροσωπεί ένα νέο ξεκίνημα, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε μια καλύτερη αρχή από αυτή που μας προσφέρει η δουλειά του Σπίλμπεργκ».

Στη διάρκεια της μακράς και επιτυχημένης πορείας του, ο Σπίλμπεργκ προτάθηκε για Όσκαρ συνολικά 19 φορές και κέρδισε τρία αγαλματίδια: δύο «Καλύτερης Ταινίας» για το «The Color Purple» και τη «Λίστα του Σίντλερ» και ένα «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» για το «Saving Private Ryan».

«Θεωρείται ο πιο επιτυχημένος κινηματογραφιστής όλων των εποχών», έγραψε σε ανακοίνωσή της η Μπερλινάλε, σημειώνοντας ότι η Σπίλμπεργκ έχει κερδίσει έναν μεγάλο αριθμό βραβείων Χρυσές Σφαίρες και Emmys και έχει αναγνωρισθεί για τη δέσμευσή του όσον αφορά κοινωνικά ζητήματα.

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή