Κρίστεν Στιούαρτ: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2023

Κρίστεν Στιούαρτ: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2023

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ηθοποιός αναλαμβάνει αυτό το ξεχωριστό έργο», είπαν οι διευθυντές του φεστιβάλ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κρίστεν Στιούαρτ επιλέχθηκε ως πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής στο επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου – Μπερλινάλε

Η ηθοποιός, που έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο μέσα από τις ταινίες «Panic Room» και «Twilight», έγινε γνωστή για τις ερμηνείες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο φιλμ «Spencer» του Πάμπλο Λαρέιν για την οποία προτάθηκε με Όσκαρ. 

Στο προσεχές μέλλον, η ηθοποιός αναμένεται να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Λίντια Γιουκνάβιτς «The Chronology of Water». 

Το 2010, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Μπερλινάλε με τη συμμετοχή της στην ανεξάρτητης παραγωγής ταινία «Welcome to the Rileys» σε σκηνοθεσία Τζέικ Σκοτ. 

Φέτος, ήταν παρούσα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών καθώς συμμετείχε στην ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Crimes of the Future». Στο φιλμ, υποδύεται μια υπάλληλο σε κέντρο μεταμόσχευσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα με τον Κρόνενμπεργκ, το κοινό έφευγε από τις κινηματογραφικές αίθουσες κατά τη διάρκεια της προβολής αλλά στην επίσημη πρεμιέρα απέσπασε θερμό χειροκρότημα διάρκειας 7 λεπτών.  

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Κρίστεν Στιούαρτ αναλαμβάνει αυτό το ξεχωριστό έργο», είπαν οι διευθυντές του φεστιβάλ Μαριέτ Ρίσενμπικ και Κάρλο Τσάτριαν. «Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες ηθοποιούς της γενιάς της. Από την Μπέλα Σουάν μέχρι την πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει δώσει ζωή σε αγαπημένους κινηματογραφικούς χαρακτήρες. Νεαρή, λαμπερή, με εντυπωσιακό έργο πίσω της, η Στιούαρτ αποτελεί την τέλεια γέφυρα ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρώπη». 

Αυτό το χρονικό διάστημα, η Στιούαρτ εργάζεται για μια παράδοξη ριάλιτι σειρά, για την οποία ψάχνει ηθοποιούς. Το πρότζεκτ εστιάζει στην κοινότητα LGBTQ+ και τους κυνηγούς φαντασμάτων. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή