Νάνσυ Πελόζι: Νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη ζωή πίσω από τα καθήκοντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Νάνσυ Πελόζι: Νέο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη ζωή πίσω από τα καθήκοντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Στο «Pelosi in the House», η Αλεξάνδρα Πελόζι παρουσιάζει με λεπτομέρεια τη δραστηριότητά της μητέρας εντός κι εκτός της πολιτικής σκηνής

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από έναν μήνα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ Νάνσυ Πελόζι, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην Αμερικανική Βουλή.

Η παρουσία της έγραψε ιστορία στον χώρο της πολιτικής, το έργο της εκτιμήθηκε από πολλούς. Ωστόσο, φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τις επιτυχίες και προκλήσεις που αντιμετώπισε στην καριέρα της τόσο καλά όσο η ίδια της η οικογένεια.

Η κόρη της και κινηματογραφίστρια, Αλεξάνδρα Πελόζι, παρουσιάζει με λεπτομέρεια τη δραστηριότητά της μητέρας της μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ «Pelosi in the House» το οποίο θα προβληθεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

«Σε όλη μου την ενήλικη ζωή, βρισκόμουν δύο βήματα πίσω σου με αυτήν την κάμερα, προσπαθώντας να σε προφτάσω. Μαμά, το συνειδητοποιείς αυτό; Περπατάς με γρήγορο βηματισμό. Είναι δύσκολο να σε προλάβω», λέει η Αλεξάνδρα εκτός κάμερας καθώς ακολουθεί τη Νάνσυ μέσα στο Αμερικανικό Καπιτώλιο.

«Είμαι εργασιομανής και δεν το κάνω για επίδειξη», απαντά η Νάνσυ, μια δήλωση που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές σε αυτή την αναζωογονητική προσωπική αφήγηση μιας ζωής στην πολιτική.  

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη, καλύπτει εν συντομία την ανατροφή της Νάνσυ Πελόζι σε μια καθολική οικογένεια πολιτικών της Βαλτιμόρης, καθώς και τις τρεις δεκαετίες της στο Κογκρέσο συμπεριλαμβανομένης της στιγμής – ορόσημο από το 2007 όταν έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής.

Όμως το φιλμ εστιάζει κυρίως στη πιο προκλητική και επικίνδυνη χρονική περίοδο της καριέρας της Πελόζι: την Προεδρία του Τραμπ. Εκτός όμως από αυτή, το ντοκιμαντέρ καλύπτει μια σειρά από απειλές και τη βία προς τους πολιτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους: από τις συνέπειες του νόμου για της προσιτή φροντίδα το 2010, μέχρι την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Το «Pelosi in the House» δεν είναι μια πολιτική παραγωγή, μια αυτοβιογραφία ή μια επίσημη καταγραφή της ζωής στην Αμερικανική Βουλή. Πρόκειται για μια ωδή της κόρης προς τη μητέρα της σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη στιγμή που η Νάνσυ στοχοποιήθηκε.

Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν συνεντεύξεις και υλικό που μόνο μια κόρη θα μπορούσε να προμηθευτεί. Σε μερικά από τα πλάνα, η Πελόζι βρίσκεται στο σπίτι με τις πιτζάμες ενώ μιλάει στο τηλέφωνο με τον Μάικ Πενς και βάζει πλυντήριο. Στο γραφείο, ντρέπεται και διασκεδάζει με τα μιμίδια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και αφορούν τον Τραμπ. Σε άλλη σκηνή φωνάζει μπροστά στο κοινό σε εκείνους που την κατηγορούν για παραβίαση του όρκου της.

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή