Επιστροφή στη Μέση Γη: Ερχονται νέες ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Επιστροφή στη Μέση Γη: Ερχονται νέες ταινίες του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Ο CEO της Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής του στούντιο έκλεισαν μια συμφωνία για να δημιουργήσουν πολλές ταινίες βασισμένες στα αγαπημένα μυθιστορήματα του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά», ετοιμάζεται νέα τριλογία «Lord of the Rings» από την εταιρεία παραγωγής Warner Bros. Pictures. 

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery Ντέιβιντ Ζάσλαβ ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής του στούντιο Μάικ ντε Λούκα και Παμ Αμντι έκλεισαν μια συμφωνία για να δημιουργήσουν πολλές ταινίες βασισμένες στα αγαπημένα μυθιστορήματα του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν. Τα πρότζεκτ θα αναπτυχθούν μέσω του στούντιο παραγωγής της WB, New Line Cinema. 

Η πρωτότυπη τριλογία σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον απέφερε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και η επόμενη τριλογία που βασίστηκε στα βιβλία «The Hobbit» γνώρισε εξίσου επιτυχία. 

Μέχρι στιγμής, κανένας κινηματογραφιστής δεν έχει συνδεθεί με τα πρότζεκτ αλλά σε ανακοίνωση στον ιστότοπο Variety, ο Τζάκσον και οι βασικοί συνάδερφοί του στο «Lord of the Rings» Φραν Γουόλς και Φιλίπα Μπόγιενς ανέφερα ότι οι Warner Bros. και Embracer «μας κράτησαν ενήμερους σε κάθε βήμα». «Ανυπομονούμε να μιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε το όραμα που έχουν για τη σειρά ταινιών», είπαν οι τρεις δημιουργοί. 

Το τμήμα της Embracer Group, Freemode, έκανε συμφωνία για τα δικαιώματα των βιβλίων «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «The Hobbit».  

Στην πρώτη και πολυβραβευμένη τριλογία πρωταγωνίστησαν οι Ελάιτζα Γουντ, Ιαν ΜακΚέλεν, Λιβ Τάιλερ, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Οστιν και Κέιτ Μπλάνσετ. Οι τρεις ταινίες ήταν υποψήφιες για συνολικά 30 Οσκαρ και κέρδισαν 17, συμπεριλαμβανομένου αυτού της «Καλύτερης Ταινίας» το 2003 για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή