Oscars 2023: Η Ακαδημία άφησε ξανά… εκτός τελετής τον Ζελένσκι

Oscars 2023: Η Ακαδημία άφησε ξανά… εκτός τελετής τον Ζελένσκι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ακαδημία αγνοεί τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε να συνεχίσει τις εμφανίσεις μετά από εκείνη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον προηγούμενο μήνα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τελευταίο χρόνο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε σε απονομές βραβείων, κινηματογραφικά φεστιβάλ, ακόμα και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Αλλά όσον αφορά σε λίγα λεπτά προβολής στην επερχόμενη 95η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, το αίτημα του Ουκρανού προέδρου απορρίφθηκε. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ακαδημία αγνοεί τον Ζελένσκι, ο οποίος ήλπιζε να συνεχίσει τις εμφανίσεις μετά από εκείνη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον προηγούμενο μήνα, όπου παρουσιάστηκε διαδικτυακά. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, πηγές αναφέρουν ότι συνεργάτης του Ζελένσκι έκανε έκκληση στην Ακαδημία να συμπεριλάβει τον πρόεδρο στη διοργάνωση, αλλά τελικά αυτό δεν προχώρησε. Στο μεταξύ, η Ακαδημία αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ζελένσκι έχει εμφανιστεί στα Φεστιβάλ Καννών και Βενετίας μέσω δορυφόρου. Επιπλέον, συμμετείχε στα βραβεία Γκράμι και μέσω της οθόνης, παρενέβη στην έναρξη συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. 

Η Ακαδημία δεν είναι ο μόνος θεσμός που απορρίπτει τον Ζελένσκι. Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του Ουκρανού προέδρου προσέγγισε τους διοργανωτές του φεστιβάλ στο Τορόντο για έναν σύντομο χαιρετισμό, αλλά κι εκεί η εξέλιξη δεν ήταν θετική. 

Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ εκείνη τη χρονική περίοδο δήλωσε ότι το φεστιβάλ «συμπαραστέκεται στους Ουκρανούς και είναι υπερήφανο που παρουσιάζει το βάθος και τη δημιουργικότητα των Ουκρανών κινηματογραφιστών στο φετινό φεστιβάλ». 

Με πληροφορίες από το Variety 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή