Στην «Asteroid City» ο Γουές Άντερσον στυλιζάρει εξωγήινους

Στην «Asteroid City» ο Γουές Άντερσον στυλιζάρει εξωγήινους

Δείτε το τρέιλερ για την επερχόμενη ταινία του σκηνοθέτη κι αρχίστε να μετράτε trademarks

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρίζεις μία ταινία του Γουές Άντερσον, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις ότι είναι δική του, από χιλιόμετρα. Ακόμα κι από άλλους πλανήτες. 

Δεν ξέρουμε αν ο σκηνοθέτης το σκέφτηκε αυτό όταν ετοίμαζε την αισίως ενδέκατη ταινία του, πάντως το σίγουρο είναι πως για τις ανάγκες της, πάει πέρα από τα όρια της γης. 

Μιλάμε φυσικά για το «Asteroid City» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου και από το οποίο μόλις πήραμε μία γεύση από το πρώτο του τρέιλερ.

Σε αυτό, ως είθισται για ταινία του Άντερσον, βλέπουμε μία all star παρέλαση ηθοποιών -Τομ Χανκς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέισον Σουάρτζμαν, Στιβ Καρέλ- ενώ, όπως πάντα, υπάρχουν πολλοί ακόμα που αναμένεται να δούμε. Ενδεικτικά, στους τίτλους διαβάζουμε τα ονόματα των Μάργκοτ Ρόμπι, Μπράιαν Κράνστον, Μάγια Χοκ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Ρίτα Γουίλσον, ενώ βρίσκουμε και τους «συνήθεις υπόπτους» Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Έντουαρντ Νόρτον και Άντριεν Μπρόντι. 

Στην «Asteroid City» ο Γουές Άντερσον στυλιζάρει εξωγήινους-1
Καλώς ήρθατε. Φωτ.: Pop. 87 Productions/Focus Features 

Βρισκόμαστε στην ομώνυμη «Asteroid City», το 1955. Γονείς και μαθητές από κάθε γωνιά των ΗΠΑ δίνουν ραντεβού σε ένα συνέδριο το οποίο πέρα από διαγωνισμούς και παιχνίδια, έχει όπως φαίνεται και απρόσκλητους καλεσμένους. Οι εξωγήινοι που φτάνουν στο Junior Stargazer όχι μόνο… δίνουν μια απόκοσμη νότα στο συνέδριο, αλλά -κρατηθείτε- οδηγούν την Asteroid City σε καραντίνα.

Τα αμμώδη τοπία που βλέπουμε στο τρέιλερ βρίσκονται στην Ισπανία, όπου και γυρίστηκε το «Asteroid City», που έρχεται δύο χρόνια μετά το «The French Dispatch». Ο Γουές Άντερσον δείχνει σταθερότητα όχι μόνο στην αισθητική και τους ηθοποιούς του αλλά και στους υπόλοιπους συνεργάτες του, γι’ αυτό κι εδώ ενώνει ξανά δυνάμεις με τον Ρόμαν Κόπολα στο σενάριο, ενώ αφήνει τη φωτογραφία στα χέρια του Ρόμπερτ Γέομαν, υπεύθυνο για κάθε #accidentallyWesAnderson συνειρμό που έχουμε κάνει. 

Στην «Asteroid City» ο Γουές Άντερσον στυλιζάρει εξωγήινους-2
Πού ρεμβάζει η Σκάρλετ Γιόχανσον; Φωτ.: Pop. 87 Productions/Focus Features 

To «Asteroid City», πάντως, αποτελεί ένα reunion του Άντερσον με τη Focus Features, με την οποία συνεργάστηκε τελευταία φορά πίσω στο 2012 και το «Moonrise Kingdom», μιας και τα «The Grand Budapest Hotel», «Isle of Dogs» και «French Dispatch» ήταν διανομές της Searchlight.

Όσο για το επόμενο βήμα από το «Asteroid City», ο Γουές Άντερσον έχει επίσης στα σκαριά το «The Wonderful Story of Henry Sugar», τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ που αναμένεται να δούμε από το Netflix.

Για την ώρα, απολαμβάνουμε άψογα στυλιζαρισμένα κάδρα σε παστέλ αποχρώσεις στο τρέιλερ του «Asteroid City»: 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή