Πρώτο τρέιλερ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Το Πορφυρό Χρώμα»

Πρώτο τρέιλερ για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Το Πορφυρό Χρώμα»

Μια παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Οπρα Γουίνφρεϊ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διαχρονικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Αλις Γουόκερ «Το Πορφυρό Χρώμα» (1982), επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες. 

Η -υποψήφια για Οσκαρ- κινηματογραφική μεταφορά του Στίβεν Σπίλμπεργκ από το 1985 ακολουθεί μια νεαρή μαύρη γυναίκα, την Σέλι (την οποία υποδύθηκε η Γούπι Γκόλντμπεργκ) που προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της στην επαρχία της Τζόρτζια ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει τον βίαιο πατέρα της και τις προκαταλήψεις του νότου. Θα αναπτύξει στενή σχέση με την τραγουδίστρια της τζαζ, Shug. Το τρέιλερ της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε. 

Το 2005, το βιβλίο της Γουόκερ μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεϊ. Τώρα, ο Μπλιτζ Μπαζαγούλε σκηνοθετεί τη δική του εκδοχή βασισμένη στο επιτυχημένο μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια τη σταρ της R & B Φαντάσια Μπαρίνο και τη Χάλι Μπέιλι («Η Μικρή Γοργόνα»), η οποία εμφανίστηκε στο σόου του Μπρόντγουεϊ από το 2007 μέχρι το 2008. Στο ρόλο της Shug συναντούμε την Ταράτζι Π. Χένσον. 

Η ταινία περιγράφεται από το στούντιο της Warner Bros. ως «μια τολμηρή εκδοχή σε ένα αγαπημένο και κλασικό έργο». Η ιστορία ακολουθεί τις ζωές και τον αγώνα των μαύρων γυναικών που ζουν στον Νότο στις αρχές της δεκαετίας του 1900. 

Το φιλμ είναι μια παραγωγή της Οπρα Γουίνφρεϊ, η οποία πρωταγωνίστησε στην πρωτότυπη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ στον ρόλο της Σοφία και κέρδισε υποψηφιότητα Οσκαρ για την ερμηνεία της. Στην παραγωγή όμως του ριμέικ, συμμετέχει και ο Σπίλμπεργκ. 

Τον Απρίλιο, η Γουίνφρεϊ εμφανίστηκε στο φεστιβάλ CinemaCon στο Λας Βέγκας για την προβολή ενός κλιπ από την ταινία, λέγοντας στο κοινό ότι το φιλμ του 1985 «ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά πράγματα που συνέβησαν ποτέ σε μένα». Συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι η παραγωγή έχει για την ίδια σπουδαία προσωπική σημασία.  

Το «Πορφυρό Χρώμα» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες, τα Χριστούγεννα. 

Με πληροφορίες από το CNN, το IndieWire 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή