Χόλιγουντ: Πιθανή καθυστέρηση για την κυκλοφορία του «Dune 2»

Χόλιγουντ: Πιθανή καθυστέρηση για την κυκλοφορία του «Dune 2»

Ανακατατάξεις στα προγράμματα των στούντιο λόγω της τρέχουσας απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών - Ποιες ταινίες επηρεάζονται

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιπτώσεις της απεργίας των σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλιγουντ άρχισαν να φαίνονται, καθώς αρκετές παραγωγές έχουν σταματήσει και ταινίες που ήταν προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023, ίσως να μεταφερθούν για αργότερα.

Μια από αυτές είναι και το «Dune 2», σίκουελ της επιτυχημένες ταινίας επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Ντενί Βιλνέβ που βασίζεται στα θρυλικά ομότιτλα βιβλία του Φρανκ Χέρμπερτ. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου του 2023 αλλά τώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, αυτό ίσως αλλάξει και η συνέχεια της ιστορίας του Πολ Ατρείδη να προβληθεί το 2024.

Επιπλέον, το στούντιο της Warner Bros. αξιολογεί πιθανές νέες ημερομηνίες για το επερχόμενο κινηματογραφικό μιούζικαλ σε παραγωγή Οπρα Γουίνφρεϊ «The Color Purple». Καθυστέρηση όσον αφορά την πρεμιέρα ίσως να έχει και η ταινία της DC, «Aquaman and The Lost Kingdom» όπως αναφέρουν πηγές.

Το Χόλιγουντ αντιμετωπίζει ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας εδώ και 43 χρόνια καθώς τα σωματεία Ηθοποιών και Σεναριογράφων βρίσκονται «σε πόλεμο» με τα στούντιο και τους παραγωγούς.

Ωστόσο, η Warner Bros. δεν είναι το μοναδικό στούντιο που κάνει ανακατατάξεις στο ημερολόγιο κυκλοφορίας των ταινιών της. Πολλά φιλμ βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με το «Dune 2», όπως για παράδειγμα η ταινία της Ντίσνεϊ «The Marvels» και το ριμέικ «The Hanger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes» του στούντιο Lionsgate.

Η Columbia Pictures της Sony ετοιμάζεται να προβάλλει την ταινία της Apple «Ναπολέων» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ στις 22 Νοεμβρίου του 2023.

Στην – υποψήφια με Οσκαρ – πρώτη ταινία, ο Πολ Ατρείδης (Τιμοτέ Σαλαμέ) ταξίδεψε στον επικίνδυνο και αμμώδη πλανήτη Αρράκις για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του καθώς ο στρατός του κακού βαρόνου Χαρκόνεν, επιτίθεται.

Στο σίκουελ, ο Πολ ενώνει τις δυνάμεις του με την Τσάνι (Ζεντάγια) και τη μυστηριώδη φυλή Φρέμεν για να εκδικηθεί τους Χαρκόνεν οι οποίοι κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ταυτόχρονα ερωτεύεται την Τσάνι, ενώ η μοίρα του σύμπαντος διακυβεύεται.

«Αυτός ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από σκληρός. Παλεύουμε με τους Χαρκόνεν για πολλές δεκαετίες. Η οικογένειά μου παλεύει μαζί τους για αιώνες…», λέει ο Σαλαμέ στα πρώτα δευτερόλεπτα του τρέιλερ. Μετά την «ψυχρή» υποδοχή, ο Πολ κατευθύνεται προς την Τσάνι και τους Φρέμεν ώστε να πολεμήσουν τους Χαρκόνεν.

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή