Χόλιγουντ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σεναριογράφων και στούντιο μετά ένα μήνα παύσης

Χόλιγουντ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σεναριογράφων και στούντιο μετά ένα μήνα παύσης

«Να ξέρετε ότι εστιάζουμε σε μια δίκαιη συμφωνία για τους σεναριογράφους, θέλουμε να επιτευχθεί όσο πιο σύντομα γίνεται»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες διαπραγματεύσεις προχωρά το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής, μετά από έναν μήνα παύσης, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τα μεγάλα στούντιο παραγωγής

Το Σωματείο επιβεβαίωσε τη συνάντηση με την Ενωση Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (Alliance of Motion Picture and Television Producers – AMPTP) μέσα από ένα μέιλ που στάλθηκε στα μέλη του το πρωί της Δευτέρας. Να σημειωθεί ότι οι σεναριογράφοι βρίσκονται σε απεργία εδώ και 140 μέρες. 

«Μπορεί να μην έχετε νέα από εμάς τις επόμενες ημέρες, καθώς θα είμαστε εν μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά να ξέρετε ότι εστιάζουμε σε μια δίκαιη συμφωνία για τους σεναριογράφους, θέλουμε να επιτευχθεί όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα επικοινωνήσουμε ξανά όταν προκύψει κάτι σημαντικό», αναφέρεται στο μέιλ. 

Η τελευταία φορά που οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ήταν στις 18 Αυγούστου, και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία της Ενωσης Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στην περιοχή Σέρμαν Οουκς στο Λος Αντζελες. Στη συνέχεια, τέσσερις επικεφαλής των στούντιο συναντήθηκαν με ηγέτες του Σωματείου στις 22 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Luxe Sunset Boulevard. 

Από τότε δεν έχουν βρεθεί ξανά. Σύμφωνα με την Ενωση Παραγωγών, το Σωματείο ήταν εκείνο που την κάλεσε σε σύσκεψη. Αυτό που το Σωματείο επιβεβαίωσε ήταν ότι οι δύο πλευρές μίλησαν για επανακκίνηση των συζητήσεων, αλλά δεν διευκρίνισαν για το ποιος έκανε το πρώτο βήμα. 

Οι σεναριογράφοι και τα μεγάλα στούντιο διαφωνούν όσον αφορά τις υπηρεσίες streaming από τις οποίες οι σεναριογράφοι πλήττονται, καθώς και τον αριθμό υπαλλήλων στα «τηλεοπτικά δωμάτια» όπου γράφεται το σενάριο. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος όσον αφορά τις ρυθμίσεις στα θέματα χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά ακόμα οι δύο πλευρές είναι αντίθετες σχετικά με το αν η δουλειά των σεναριογράφων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των συστημάτων AI. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT