Μ. Εμετ Γουόλς: Εφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός καρατερίστας του Χόλιγουντ

Μ. Εμετ Γουόλς: Εφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός καρατερίστας του Χόλιγουντ

Πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του οι ρόλοι στο «Blade Runner» και στο «Blood Simple»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Μ. Εμετ Γουόλς, ένας εμβληματικός «καρατερίστας» που εμφανίστηκε σε περισσότερες από 220 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ανάμεσα στις κορυφαίες του στιγμές οι ρόλοι του στο «Blade Runner», στις ταινίες των αδελφών Κοέν «Blood Simple» και «Raising Arizona» και πιο πρόσφατα στη μεγάλη εμπορική επιτυχία «Knives Out». 

Γεννημένος το 1935, ο Γουόλς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ταινία «Midnight Cowboy», χωρίς το όνομά του να καταγραφεί στους συντελεστές.

Στη διάρκεια της καριέρας συνεργάστηκε με τον Πολ Νιούμαν στην κωμωδία «Slap Shot» το 1977, με τον Ντάστιν Χόφμαν στο «Straight Time» το 1978 και με τον Στιβ Μάρτιν στο «The Jerk» το 1979. Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του ήταν ο ρόλος του αστυνομικού διευθυντή στο «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το 1982. «Δεν ξέραμε τι στο καλό είχαμε πετύχει. Ο μόνος ο οποίος έμοιαζε να καταλαβαίνει ήταν ο Ρίντλεϊ», είχε δηλώσει για το φιλμ.

Ικανός να προσαρμόζεται σε κωμικούς και δραματικούς ρόλους ή και να συνδυάζει ταυτόχρονα αυτά τα δύο στοιχεία, ο Γουόλς κέρδισε τις εντυπώσεις και στο εμβληματικό «Blood Simple» των αδερφών Κοέν το 1984. «Είναι πιο διασκεδαστικό να υποδύεσαι 10 διαφορετικούς ρόλους, παρά να παίζεις τον ίδιο ρόλο 10 φορές», είχε δηλώσει ο ίδιος κάποτε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή