Η τελευταία ταινία του Ζαν – Λικ Γκοντάρ κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Η τελευταία ταινία του Ζαν – Λικ Γκοντάρ κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Το «Scénarios» ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν ο θρυλικός δημιουργός αφήσει την τελευταία του πνοή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φετινό φεστιβάλ των Καννών αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά η τελευταία ταινία που γύρισε ο θρύλος του σινεμά, Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Συγκεκριμένα, το «Scénarios» αποτελεί ένα φιλμ μικρού μήκους, διάρκειας 18 λεπτών, το οποίο ο Γκοντάρ ολοκλήρωσε το 2022, μία ημέρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην Ελβετία. 

Ο Γκοντάρ ετοίμασε επίσης μια εισαγωγή διάρκειας 34 λεπτών, η οποία αποτελεί μια μείξη «ακίνητων και κινούμενων εικόνων, κάπου ενδιάμεσα μεταξύ της ανάγνωσης και της θέασης» και η οποία θα προβληθεί μαζί με την ταινία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε προβληθεί στις Κάννες το «Trailer of the Film That Will Never Exist: “Phony Wars”», το οποίο αποτελείται από αποσπάσματα ενός ανολοκλήρωτου ντοκιμαντέρ.

Τότε, το εν λόγω έργο είχε προωθηθεί ως η τελευταία του ταινία, ωστόσο την ίδια χρονιά η συγγραφέας Νικόλ Μπρενέζ, η οποία ετοίμαζε ένα βιβλίο για τον Γκοντάρ, δήλωσε ότι ο θρυλικός δημιουργός είχε «σχεδιάσει, σκηνοθετήσει και επιβλέψει αρκετές άλλες [ταινίες]» πριν από τον θάνατό του.

Η ταινία «Scénarios» εντάσσεται στο «Cannes Classics» του εμβληματικού φεστιβάλ, στο οποίο φέτος περιλαμβάνονται επίσης ειδικές προβολές των «Επτά Σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάβα και του «Οι ομπρέλες του Χερβούργου» του Ζακ Ντεμί. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή