ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Χρυσές Σφαίρες 2015: Δέκα υποψηφιότητες για επτά ταινίες διανομής Feelgood Entertainment

chryses-sfaires-2015-deka-ypopsifiotites-gia-epta-tainies-dianomis-feelgood-entertainment-2059314

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 72α βραβεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, γνωστότερα ως Χρυσές Σφαίρες. Επτά ταινίες διανομής Feelgood Entertainment βρίσκονται ανάμεσα στις υποψήφιες για βραβείο, με συνολικά δέκα υποψηφιότητες σε διάφορες κατηγορίες.

Τα περισσότερα βραβεία διεκδικεί το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ της DISNEY Into the Woods / Τα Μυστικά του Δάσους το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Πρωτοχρονιά. Η ταινία είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας / Μιούζικαλ, ενώ οι δύο πρωταγωνίστριες, Emily Blunt και Meryl Streep, είναι υποψήφιες για τα βραβεία Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία / Μιούζικαλ αντίστοιχα.  

Δύο υποψηφιότητες για ένα ακόμα μιούζικαλ, διανομής Feelgood που θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Annie (Columbia Pictures).  Η Quvenzhane Wallis, ως μικρή Annie, διεκδικεί το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία / Μιούζικαλ, ενώ το τραγούδι Opportunity είναι υποψήφιο για Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι.

Υποψήφια για Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία είναι και η Julianne Moore, που πρωταγωνιστεί στην ταινία Still Alice, η οποία θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 5 Μαρτίου. Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου διεκδικεί ο J.K. Simmons για την ερμηνεία του στο Whiplash / Χωρίς μέτρο (Sony Pictures Classics) που θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Φεβρουαρίου.

Στην κατηγορία Καλύτερου Κινουμένου Σχεδίου είναι υποψήφια η ταινία της DISNEY Big Hero Six / Οι Υπερέξι. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου και έως σήμερα έχει κόψει περισσότερα από 75.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Τέλος, στην κατηγορία Καλύτερης Ξένης Ταινίας είναι υποψήφιες δύο ταινίες διανομής Feelgood: το σουηδικό Force Majeure / Ανωτέρα Βία του Ruben Östlund (στους κινηματογράφους 15 Ιανουαρίου) και το ισραηλινό GETT: Η δίκη της Viviane Amsalem των Ronit Elkabetz και Shlomi Elkabetz (στους κινηματογράφους 19 Φεβρουαρίου).

Η 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών με παρουσιαστές τους Tina Fey και Amy Poehler θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου 2015. Η επιτυχία στις Χρυσές Σφαίρες για μια ταινία θεωρείται προάγγελος μιας ανάλογης επιτυχίας στα Όσκαρ.