ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αντιδρά στην σκληρή κριτική ο σκηνοθέτης του AMY

antidra-stin-skliri-kritiki-o-skinothetis-toy-amy-2083615

Ο Ασίφ Καπάντια, ο σκηνοθέτης της ταινίας "AMY" με θέμα τη ζωή της τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, δήλωσε ότι δεν είχε κακή πρόθεση έπειτα από τη σκληρή κριτική που άσκησε εναντίον της ταινίας ο πατέρας της πρόωρα χαμένης τραγουδίστριας.

Ο Μιτς Γουάινχαουζ δήλωσε ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από την ταινία και φέρεται να εξετάζει προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

"Δεν είχα πρόθεση να δυσαρεστήσω κανέναν, απλά να παρουσιάσω τι συνέβαινε στη ζωή της. Υπήρχε μεγάλη αναστάτωση, πολλά πράγματα συνέβαιναν στη ζωή της και γι αυτό τα πράγματα κατέληξαν όπως κατέληξαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα", δήλωσε ο σκηνοθέτης στους δημοσιογράφους.

Η διάσημη τραγουδίστρια, με τα έξι βραβεία Γκράμι, ήταν μόλις 27 ετών όταν την βρήκαν νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2011 έχοντας στο πλάι της δύο μπουκάλια βότκα. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Ο παραγωγός της ταινίας Τζέιμς Γκέι-Ρις συμφώνησε ότι η κριτική που δέχτηκε η ταινία ήταν πολύ σκληρή: "Είναι πολύ σκληρό. Είναι η κόρη του και τελικά είναι δικαίωμά του να νιώθει έτσι για την ταινία, αλλά βασικά υπήρξαμε πολύ αντικειμενικοί. Μας ζητήθηκε να γυρίσουμε την ταινία.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν και πραγματοποιήσαμε μεγάλη έρευνα για κανα-δυό χρόνια κι αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, επομένως θεωρούμε ότι είναι ισορροπημένη", δήλωσε.
Από την πλευρά του, ο Καπάντια είπε ότι άξιζε στη βιογραφική ταινία "AMY" μία παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες.

"Είναι πάντα το όνειρο κάποιου, όταν γυρίζει μία ταινία, το απόλυτο μέρος που θέλει να κάνει πρεμιέρα η ταινία του είναι οι Κάννες…", δήλωσε ο Καπάντια, ο οποίος έχει βραβευτεί με Bafta για το ντοκιμαντέρ του «Σένα», που αφορούσε τον βραζιλιάνο οδηγό της Φόρμουλα-1 Άιρτον Σένα.