Μακάρι να είχα χορέψει μπαλέτο με τον μπαμπά μου

Μακάρι να είχα χορέψει μπαλέτο με τον μπαμπά μου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζέσταμα στην μπάρα, χαλαρά πορ ντε πρα, ένα μεγάλο πλιέ υπό τους ήχους του πιάνου. Και ύστερα ασκήσεις στο κέντρο με όλη την αμηχανία αλλά και την αφοπλιστική τρυφερότητα που έχουν δέκα-δεκαπέντε-είκοσι μπαμπάδες κάθε ηλικίας και σωματότυπου που τρέχουν στις μύτες των ποδιών τους και με τα χέρια ψηλά να συναντήσουν τις μικρούλες κόρες τους που έρχονται από την άλλη πλευρά της αίθουσας μπαλέτου. Οταν τελικά γίνονται χορευτικά ζευγάρια, αγκαλιάζονται, στριφογυρίζουν, και δεν ξέρεις ποιος είναι περισσότερο ευτυχισμένος, εκείνοι που τα κατάφεραν με το μπαλέτο, ή εκείνες που είδαν πόσο γλυκός, αστείος, ευάλωτος είναι ο μπαμπάς τους;

Το βίντεο από το πρόγραμμα «Μπαμπά χορεύουμε;» –μια πειραματική καλλιτεχνική πρόταση που προσκάλεσε μπαμπάδες με τα παιδιά τους σε ένα εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού με συνοδεία πιάνου– ανέβηκε στη σελίδα «Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής», στις 24/2. Από τότε έως σήμερα έχει διαγράψει μια θεαματική πορεία με 1.800 likes, 1.011 κοινοποιήσεις και 75 σχόλια. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του facebook, το βίντεο έχει φθάσει σε 217.000 χρήστες του, τα views είναι 89.000 και όλα αυτά χωρίς καμία προωθητική ενέργεια. Αλλωστε, τι προώθηση χρειάζεται η χαρά, όταν τη βλέπεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου ανεπιτήδευτη και πηγαία;

Οι σύγχρονοι μπαμπάδες σε σχέση με τους δικούς τους πατεράδες έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να ζήσουν μέσα στην οικογένεια όπως δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Να αστειευθούν με τον εαυτό τους και με όλους εκείνους που τους επέβαλαν μια αγάπη με αρρενωπή σοβαροφάνεια.

Ας τελειώνουμε με τα στερεότυπα του φύλου, μοιάζει να λένε σε αυτό το βίντεο, και κάνουν μια πιρουέτα. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Μπαμπά, χορεύουμε;» της ΕΛΣ ξεκίνησε την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018, σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης του ρόλου του πατέρα στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, επειδή ώς τότε αυτή ήταν μια δουλειά που έκαναν οι μαμάδες. Τα αποτελέσματα υπήρξαν θεαματικά. Η συστολή εξαφανίστηκε γρήγορα, ο ενθουσιασμός υπερίσχυσε και όλοι ρωτούσαν φεύγοντας πότε μπορούν να το ξανακάνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή