Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
το-μουσείο-τηλεπικοινωνιών-ομίλου-οτ-563022595

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05), όπως και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) γιορτάζει για άλλη μια χρονιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα εμπνευσμένα από το φετινό θέμα του εορτασμού, «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα».

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) καθιέρωσε από το 1977 τη 18 η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αναδεικνύοντας τα μουσεία ως φορείς πολιτισμικών αλλαγών, που προωθούν τη μόρφωση, την αμοιβαία κατανόηση, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών παγκοσμίως. Τα μουσεία λειτουργούν ως ζωντανά κέντρα πολιτισμού και μάθησης, με την ικανότητα να καλλιεργούν την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Προσφέρουν στο κοινό μια ολιστική εμπειρία που συνδυάζει τη γνώση και την ψυχαγωγία, ενώ παράλληλα παρέχουν ανοιχτούς χώρους για όλους, ενθαρρύνοντας την εξερεύνηση και την ανταλλαγή νέων και καινοτόμων ιδεών.

Το θέμα του φετινού εορτασμού προωθεί την αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς και εστιάζει στην ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, όπως και στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενθάρρυνση της καινοτομίας. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Οι φετινές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά ξεκινούν την Πέμπτη 16 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Το Μουσείο επιφυλάσσει μια μοναδική περιπέτεια στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, με τον πλήρως ανακαινισμένο 2 ο όροφο να περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα  Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων-1

Οι δράσεις όμως δε θα περιοριστούν αποκλειστικά στο χώρο του Μουσείου. Η ομάδα του Μουσείου με το διαδραστικό παιχνίδι «Τσάκα-Τσάκα» θα επισκεφθεί το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας των Παιδικών Χωριών SOS και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, φέρνοντας τα ωφελούμενα παιδιά σε επαφή με τις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις της Αρχαίας Ελλάδας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των δωρεάν εκπαιδευτικών δράσεων
του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στο https://www.otegroupmuseum.gr/ekpaideusi/oikogeneies/ ,όπου υπάρχει και η
δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT